Mgr. Herbert Pavera

Kandidát do Senátu za obvod č. 68 - Opava

Herbert Pavera patří mezi politiky, kteří jsou přesvědčeni, že politika se dá a má dělat slušně. Jeho výsledky a důvěra lidí potvrzují, že to skutečně možné je. Čtvrt století je starostou krásné moderní obce Bolatice a předsedou Sdružení obcí Hlučínska. Po vystudování Pedagogické fakulty Ostravské univerzity se stal nejdříve učitelem a později také ředitele základní školy. V roce 2013 získal mandát poslance a v roce 2018 se stal díky 15 900 hlasům senátorem Parlamentu České republiky na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku.

Vystudování Pedagogické fakulty v Ostravě jej nejdříve zavedlo na dráhu učitele na Základní škole v Opavě – Kylešovicích. Na škole působil čtyři roky jako třídní učitel, tři roky byl zástupcem ředitele a po dvouleté odmlce dalších šest let školu jako ředitel vedl.

Před více jak 33 lety poprvé zasedl v zastupitelstvu Bolatic a tehdy to vlastně všechno začalo. V průběhu let vykonával funkci zastupitele, člena rady obce, místostarosty a od roku 1998, tedy docela dlouhých 25 let, je starostou Bolatic.

Od roku 2006 zároveň vede Sdružení obcí Hlučínska, které starostové z místních obcí založili v roce 1991. Sdružení se skládá z 27 hlučínských obcí, spolupracuje se čtyřmi městskými částmi a dalšími dvěma obcemi. Jeho hlavním cílem je zlepšovat a prohlubovat vzájemnou spolupráci, jak na úrovni kulturní, turistické, tak i například místních podnikatelů.

Do Parlamentu byl poprvé zvolen v roce 2013, kdy se Herbert Pavera stal díky preferenčním hlasům poslancem zvoleným za Moravskoslezský kraj. V rámci svého mandátu se zabýval problematikou množíren zvířat, kvalitou potravin a zemědělstvím obecně.

V roce 2018 byl 15 900 hlasy zvolen senátorem za Opavsko, Hlučínsko a Vítkovsko. Za jeho kandidaturu se už tenkrát postavili osobnosti a strany napříč politickým spektrem a dali tak společně jasně najevo, že je jim populistická politika cizí a chtějí slušně a poctivě pracovat. Po zvolení s kolegy otevřel v Opavě bezplatnou právní poradnu, která radí lidem s jejich problémy a která za uplynulých pět let pomohla tisícovkám lidí z regionu. Aktivně se věnuje práci v regionu, ať už to jsou opravy nebezpečných a zastaralých přejezdů, zajištění služeb státu, jako bylo například zachování Úřadu práce v Kravařích. V neposlední řadě nepolevuje a stále se z pozice senátora snaží tlačit kupředu stavbu nové I/56, tedy obchvatu Hlučínska, který byl konečně zařazen zákonem mezi prioritní stavby státu.

Herbert Pavera je ženatý. S manželkou Evou mají dvě dcery. Je šťastným dědečkem tří vnoučat, se kterými nejraději tráví společně s rodinou svůj volný čas. Dříve se hodně věnoval sportu, tedy hlavně fotbalu, který je jeho celoživotní vášní. Aktivně jej hrál v druholigové Opavě a své zkušenosti předával i v rámci tréninků žáků. Jeho velkým koníčkem jsou také Bolatičtí Bobři, mužská taneční skupina, která svými satirickými představeními baví nejen obecní akce, ale také různé plesy a narozeninové oslavy v širokém okolí. Velkou radostí je také práce na zahradě a především péče o bonsaje.

Senátor Pavera: Nabízím slušnou politiku, své zkušenosti, abych mohl lidem naslouchat a pomáhat
14. 6. 2024

Senátor Pavera: Nabízím slušnou politiku, své zkušenosti, abych mohl lidem naslouchat a pomáhat

O širokou podporu stran i osobností z regionu se může opřít Herbert Pavera, který ve čtvrtek 13. 6. zahájil svou předvolební kampaň. 

Celý článek
Senátoři TOPky prosazují důležité změny. Redefinice znásilnění, ochrana nejkvalitnější zemědělské půdy i lepší dostupnost zubních lékařů prošly našimi hlasy
30. 5. 2024

Senátoři TOPky prosazují důležité změny. Redefinice znásilnění, ochrana nejkvalitnější zemědělské půdy i lepší dostupnost zubních lékařů prošly našimi hlasy

Senátoři se na své 24. schůzi věnovali podmínkám získání způsobilosti k výkonu lékařské praxe, ochraně nejkvalitnější zemědělské půdy nebo novele trestního zákoníku, jehož součástí je redefinice znásilnění. I pro tyto body zvedli ruku zákonodárci za TOP 09.  

Celý článek
OPRAVDU! Jednou učitel, vždycky učitel!
21. 5. 2024

OPRAVDU! Jednou učitel, vždycky učitel!

Aneb 40 let výročí ZŠ Opava-Kylešovice a prohlídky v Senátu

Taky si říkáte, jak ten čas neuvěřitelně letí? Připadá mi to skoro jako včera, co jsem nastupoval po vojně jako učitel na ZŠ Opava-Kylešovice. Jenže od té doby už uplynulo neskutečných 40 let a já jsem velmi rád, že jsem toto významné výročí otevření nové budovy školy mohl oslavit společně s bývalými kolegy a žáky. 

Celý článek
Darujte krev se starosty Hlučínska
17. 4. 2024

Darujte krev se starosty Hlučínska

Zdraví je to nejcennější, co máme a nikdy nevíme, kdy budeme my nebo naši blízcí potřebovat pomoc. Jedním ze způsobů, jak může pomoci každý, komu to zdravotní stav dovolí, je darování krve.

Celý článek
Herbert Pavera, náš kandidát do Senátu
22. 3. 2024

Herbert Pavera, náš kandidát do Senátu

TOP 09 představila první kandidáty letošních senátních voleb. Jedním z nich je i současný senátor za obvod Opava a předseda Moravskoslezské krajské organizace TOP 09 Herbert Pavera. 

Celý článek
Dominik Hašek jistí prvoligovou soupisku TOP 09 do Senátu
21. 3. 2024

Dominik Hašek jistí prvoligovou soupisku TOP 09 do Senátu

TOP 09 představila první tři kandidáty letošních senátních voleb. Silné trio tvoří zkušený politik a dvě výrazné osobnosti svého oboru, které k veřejnému dění mají dlouhodobě blízko. Vedle současného senátora Herberta Pavery budou o hlasy voličů bojovat dokumentarista Břetislav Rychlík a sportovní legenda Dominik Hašek.

Celý článek
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme