Děkujeme za podporu! Má větší význam, než se může zdát

27. 9. 2024

Vážené voličky, vážení voliči,

dovolte mi i touto cestou poděkovat každému z Vás, kdo jste před týdnem ve volbách vyjádřili podporu kandidátům TOP 09. Ujišťuji Vás, že šlo o volbu správnou, a jsem přesvědčena, že tato slova potvrdí zejména sami zvolení zastupitelé svojí prací pro Vás. Zároveň mi dovolte, abych Vás vyzvala k volební účasti dnes a zítra, kdy se koná druhé kolo voleb do Senátu.

V řadě volebních obvodů se o Senát uchází zástupci dvou odlišných táborů. První tvoří obhájci západního směřování země, demokratických hodnot a zodpovědného přístupu k občanům. Druhý pak nominanti populistických politických s.r.o., proruských satelitů či jinak nebezpečných projektů.

Za TOP 09 se o Vaši důvěru v druhém kole voleb do Senátu ucházejí hned dvě výrazné osobnosti. Prvním je Herbert Pavera, který se v horní komoře už osvědčil nejenom jako mimořádně kompetentní člověk s 25letou praxí v komunální politice, ale také jako člověk, který ani na jediný den nezapomněl na své voliče na Opavsku. Druhým je Břetislav Rychlík, krom jiného jeden z hybatelů sametové revoluce a zakladatelů Občanského fóra a dnes také iniciátor výzvy na podporu slovenské kultury proti tamním politickým čistkám.

S podporou TOP 09 kandiduje také 1. místopředseda Senátu Jiří Drahoš a Miroslav Bárta, egyptolog, prorektor Univerzity Karlovy a jeden ze tří Čechů (spolu s J. Heyrovským a V. Havlem), kterým bylo uděleno prestižní členství v Americké akademii umění a věd.

Ti všichni mají nejen vysoké šance zvítězit, ale také ideální předpoklady odvést v Senátu obrovský kus důležité práce. Kampaň do horní komory jsme zahajovali heslem „Senát jako barikáda proti okupantům z Kremlu“. Toto heslo stále platí. Proto, prosím, přijďte k volbám znovu a dejte hlas demokratickým kandidátům. Má to větší smysl, než se na první pohled může zdát!

Děkuji Vám,

Markéta Pekarová Adamová

předsedkyně TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme