Mgr. Bc. Zdeňka Blišťanová

Lídryně TOP 09 v Olomouckém kraji

Celý můj život je spojený s Olomouckým krajem a odjakživa se snažím pomáhat, aby se nám zde žilo co nejlépe. Vážím si podpory místních lidí, kteří si mě už dvakrát zvolili za starostku Jeseníku. Práci pro naše město i celý region vnímám jako úžasné poslání a velkou odpovědnost.

Co se nám podařilo

  • Rozjeli jsme spoustu projektů a zažehli v Jeseníku nebývalý rozvoj.
  • Ve velkém investujeme, opravujeme chodníky, budujeme nová parkovací místa.
  • Řešíme lékařskou péči, myslíme na seniory i na sportovní vyžití dětí a mládeže.

Děti a mládež

Snad proto, že jsem původní profesí učitelka, tak mi na nich tolik záleží. Snažíme se, aby se mladým na Jesenicku líbilo a našli zde lepší podmínky pro život, než někde v Praze.

Moje role v regionu

Vedle starostovských povinností pomáhám našemu regionu také jako předsedkyně Sdružení měst a obcí na Jesenicku a jsem krajská zastupitelka. Zaměřuji se na pomoc hospodářsky a sociálně vyloučeným regionům, mimo jiné jako předsedkyně komise na pomoc strukturálně postiženým oblastem.

Osobní příběh

Na náš kraj nedám dopustit, vždyť jsem se zde narodila a dětství prožila ve Staré Červené Vodě, kde dodnes žije moje maminka a vždy mě vítá úžasnou ovocnou buchtou. Snažím se s ní být v co nejčastějším kontaktu. Radost mi dělá také syn Adam, který po absolvování vysoké školy buduje úspěšnou kariéru. Mám velké štěstí na kamarádky, které odpradávna stojí po mém boku.

Volný čas

Společně trávíme volný čas, navštěvujeme koncerty, jezdíme na výlety a občas si zajdeme zafandit na sportovní akce. Baví mě být součástí dění v našem krásném kraji a cítím hrdost na všechny, kteří tu se mnou žijí.

Moje priority pro vás

Nikomu nebudeme bránit v tom, aby si šel za svým snem a mohl se v životě věnovat tomu, co ho baví.

Zajistíme dostatek míst na středních školách pro všechny žáky podle jejich ambicí a aspirací.

Každý musí mít svého praktika a zubaře. To je nutné minimum, bez kterého nejde žít. Lidem ho musíme umět zajistit.

Dáme ohroženým regionům příležitost dohnat zbytek kraje. Moje heslo zní: Drobná masarykovská práce dokáže divy.

Podpoříme aktivní život, zejména pro děti a mládež. Pokud chceme, aby děti sportovaly, musí mít kde!

Vybudujeme chráněné bydlení v každém regionu. Musíme se umět postarat o ty, kteří nás potřebují a nezvládnou to sami.

Společně můžeme nejen Jesenicko, ale celý kraj posunout ještě dál!

„Nikdo v kraji na okraji.“ Krajští lídři TOP 09 zahájili horkou fázi kampaně
5. 9. 2024

„Nikdo v kraji na okraji.“ Krajští lídři TOP 09 zahájili horkou fázi kampaně

Učitelé a vedoucí vzdělávacích institucí, odborníci na životní prostředí, radní pro péči o region a předsedové komisí pro jeho rozvoj, úspěšní podnikatelé, zkušení zastupitelé obcí a krajů, ale třeba i primář jedné z nejmodernějších nemocnic v zemi – ti všichni jsou lídry TOP 09 do krajských voleb v roce 2024. 

Celý článek
Je tu krásně, ale mizí nám lidé, zní z vysídlených Sudet. Pomoci mají projekty
14. 8. 2024

Je tu krásně, ale mizí nám lidé, zní z vysídlených Sudet. Pomoci mají projekty

Rozdíly v sociálních podmínkách mezi bývalými Sudety a zbytkem Česka přetrvávají, přičemž dostupnost lékařské péče je jedním z hlavních problémů. Studie ukazuje, že vzdělanostní rozdíly se zvyšují a regiony sousedící s bývalou hranicí se liší v mnoha socioekonomických ukazatelích. Místní politici se snaží přilákat mladé rodiny pomocí různých opatření, avšak obyvatelstvo stále ubývá a stárne. Sociologové doporučují podporu vzdělávání, ale varují, že to může vést k odlivu obyvatel do měst s lepšími příležitostmi.

Celý článek
Zdeňka Blišťanová: Krajské priority nemají vymýšlet politici, ale voliči
29. 7. 2024

Zdeňka Blišťanová: Krajské priority nemají vymýšlet politici, ale voliči

Starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová se snaží čelit problémům, které sužují nejsevernější okres Olomouckého kraje, a zaměřuje se na potřeby obyvatel, jako je zlepšení dopravní dostupnosti a zdravotní péče. V rámci "Spojeneckých porad" se setkává s lidmi, aby zjistila, co jim chybí, a podle toho stanovuje své priority. Blišťanová zdůrazňuje, že politika by měla být orientována na občany a jejich potřeby, a plánuje posílit dotační programy a spolupráci s místními starosty. Ve volném čase si užívá přírodu a relaxaci na balkoně, kde pozoruje západ slunce.

Celý článek
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme