Naší lídryní za TOPku je starostka města Jeseník Zdeňka Blišťanová

V nadcházejících krajských volbách kandidujeme jako koalice s názvem Spojenci24 s vámi. Neděláme ale koalici proti někomu, děláme koalici pro lidi Olomouckého kraje. Každý může být naším Spojencem. Spojili jsme se i my - strany KDU-ČSL, TOP 09, Zelení, Nezávislí a desítky starostů a zastupitelů. Věříme, že ve spojenectví lidí je větší síla a společně můžeme udělat naše okolí pohodovější a lepší pro život a rodinu.

18. 9. 2024

Dovolte, aby se Vám naše jednička za TOP 09 starostka města Jeseník Zdeňka Blišťanová sama představila:

Moje srdce bije pro Jesenicko

Celý můj život je spojený s Olomouckým krajem a odjakživa se snažím pomáhat, aby se

nám zde žilo co nejlépe. Vážím si podpory místních lidí, kteří si mě už dvakrát zvolili za

starostku Jeseníku. Práci pro naše město i celý region vnímám jako úžasné poslání a

velkou odpovědnost.

Co se nám podařilo:

● Rozjeli jsme spoustu projektů a zažehli v Jeseníku nebývalý rozvoj.

● Ve velkém investujeme, opravujeme chodníky, budujeme nová parkovací místa.

● Řešíme lékařskou péči, myslíme na seniory i na sportovní vyžití dětí a mládeže.

Děti a mládež

Snad proto, že jsem původní profesí učitelka, tak mi na nich tolik záleží. Snažíme se, aby se mladým na Jesenicku líbilo a našli zde lepší podmínky pro život, než někde v Praze.

Moje role v regionu

Vedle starostovských povinností pomáhám našemu regionu také jako předsedkyně Sdružení měst a obcí na Jesenicku a jsem krajská zastupitelka. Zaměřuji se na pomoc hospodářsky a sociálně vyloučeným regionům, mimo jiné jako předsedkyně komise na pomoc strukturálně postiženým oblastem.

Osobní příběh

Na náš kraj nedám dopustit, vždyť jsem se zde narodila a dětství prožila ve Staré Červené Vodě, kde dodnes žije moje maminka a vždy mě vítá úžasnou ovocnou buchtou. Snažím se s ní být v co nejčastějším kontaktu. Radost mi dělá také syn Adam, který po absolvování vysoké školy buduje úspěšnou kariéru. Mám velké štěstí na kamarádky, které odpradávna stojí po mém boku.

Volný čas

Společně trávíme volný čas, navštěvujeme koncerty, jezdíme na výlety a občas si zajdeme zafandit na sportovní akce. Baví mě být součástí dění v našem krásném kraji a cítím hrdost na všechny, kteří tu se mnou žijí.

Moje priority pro vás

Nikomu nebudeme bránit v tom, aby si šel za svým snem a mohl se v životě věnovat tomu, co ho baví.

Zajistíme dostatek míst na středních školách pro všechny žáky podle jejich ambicí a aspirací.

Každý musí mít svého praktika a zubaře. To je nutné minimum, bez kterého nejde žít. Lidem ho musíme umět zajistit.

Dáme ohroženým regionům příležitost dohnat zbytek kraje. Moje heslo zní: Drobná masarykovská práce dokáže divy.

Podpoříme aktivní život, zejména pro děti a mládež. Pokud chceme, aby děti sportovaly, musí mít kde!

Vybudujeme chráněné bydlení v každém regionu. Musíme se umět postarat o ty, kteří nás potřebují a nezvládnou to sami.

Společně můžeme nejen Jesenicko, ale celý kraj  posunout ještě dál!

Vaše Zdeňka Blišťanová, kandidátka v krajských volbách za koalici Spojenci24 s vámi