Krajské volby do zastupitelstva Plzeňského kraje

Kandidátka pro volby: 2024 zastupitelstva krajů

Kraj: Plzeňský
Volební strana: ODS a TOP 09 - SPOLEČNĚ DO KRAJE (koalice TOP 09 a ODS)

Poř. Jméno Věk Povolání Bydliště Polit. přísl. Navrhovatel
3. MUDr. Richard Pikner, Ph.D.

MUDr. Richard Pikner, Ph.D.

52 let

primář Klatovské nemocnice a.s., zastupitel Plzeňského kraje

Chválenice, TOP 09

Narodil se 17. června 1972 v Plzni. Po absolvování Lékařské fakulty v Plzni nastoupil do Fakultní nemocnice do laboratoře pro imunoanalýzu a na II. interní kliniku. Po atestacích z vnitřního lékařství a klinické biochemie přijal nabídku z Klatov znovu ve zdejší nemocnici vybudovat laboratoř. Postupně vznikla komplexní laboratoř (biochemie, hematologie, mikrobiologie, transfúzní stanice a virologická laboratoř pro COVID -19). Ve spolupráci s interním oddělením vzniká léčebné a diagnostické centrum. Počátek sahá do roku 2009 a otevření pracoviště pro diagnostiku a léčbu osteoporózy, ke kterému se v roce 2019 přidávají ambulance revmatologie, endokrinologie a diabetologie.

Současně působí jako vysokoškolský učitel na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni a na Fakultě zdravotnických studií Západočeské Univerzity v Plzni. Přednáší na odborných seminářích a konferencích v ČR i zahraničí, spolupracuje a učím se na pracovištích v Grazu, Rakousko a Sheffieldu, Velká Británie, Lutych Belgie, ale i pro laickou veřejnost. Je místopředsedou České společnosti klinické biochemie a členem výboru Společnosti pro metabolická onemocnění skeletu České lékařské společnosti J. E. Purkyně.

Specializuje se na diagnostiku a léčbu osteoporózy a poruch kostního metabolismu a laboratorní vyšetření nemocí štítné žlázy a nádorové markery. Jeho hlavní profesní úspěchy jsou spjaté s působením v klatovské nemocnici, kde se zasadil o vybudování komplexního laboratorního a diagnosticko-léčebného oddělení.

Od roku 2006 do roku 2018 byl zastupitelem obce Chválenice, v roce 2016 byl zvolen zastupitelem Plzeňského a působí také jako člen Výboru pro zdravotnictví, který část volebního období vedl. Do TOP 09 vstoupil v březnu roku 2013. V současnosti je místopředsedou krajského výboru strany. Má 3 děti a s rodinou bydlí v obci Chválenice. Mezi jeho zájmy patří sport, cykloturistika, plavání, houbaření, zahrada a četba. Jeho kréda jsou: „Raději se zapojit a něco pořádně dělat, než stále jen kritizovat.“ „Nebát se a nekrást.“

52 primář Klatovské nemocnice a.s., zastupitel Plzeňského kraje Chválenice TOP 09 TOP 09
7. Mgr. Michal Vozobule

Mgr. Michal Vozobule

43 let

zastupitel města Plzně

Plzeň, TOP 09

Michal Vozobule se narodil 8. prosince 1980 v Plzni. Po maturitě na Gymnáziu Františka Křižíka v Plzni studoval politologii a evropská studia na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, kde absolvoval v roce 2005. Od roku 2007 byl zástupcem ředitelky Gymnázia Františka Křižíka. Před tím pracoval jako konzultant pro oblast lidských zdrojů v Regionální rozvojové agentuře Plzeňského kraje.

 Je autorem několika odborných příspěvků v publikacích věnujících se volbám na různé úrovni v ČR. Zároveň se podílel na několika studiích týkajících se regionálního trhu práce a vzdělávací soustavy v Plzeňském kraji.

V roce 2010 byl zvolen do zastupitelstva města Plzně, ve kterém působí až do současnosti. V letech 2010–2018 vedl zastupitelský klub TOP 09. Po komunálních volbách v roce 2018 byl zvolen náměstkem primátora pro dopravu a životní prostředí. V odborných komisích rady a výborech zastupitelstva města se navíc věnuje problematice vzdělávání, kultuře, veřejným zakázkám a transparentnosti obecně.

Od roku 2023 je poradcem ministra dopravy a členem dozorčí rady Českých drah, a.s.

Do TOP 09 vstoupil v červenci 2009, přičemž před tím nikdy nebyl členem žádné politické strany nebo hnutí. V současnosti je předsedou plzeňské TOP 09 a členem celostátního předsednictva strany.

43 zastupitel města Plzně Plzeň TOP 09 TOP 09
11. Mgr. Miroslav Hlaváč

Mgr. Miroslav Hlaváč

33 let

manažer

Blovice, TOP 09

Miroslav Hlaváč se narodil v roce 1991 v Plzni, středoškolské studium absolvoval na gymnáziu Blovice. Vystudoval politologii na Západočeské univerzitě v Plzni a následně na Univerzitě Karlově v Praze. Během vysokoškolského studia absolvoval také studium na De Montfort University v anglickém Leicesteru. Dříve více než 6 let pracoval jako zástupce tiskového mluvčího TOP 09, v současnosti pracuje jako manažer a mediální analytik.

Pochází ze Starého Plzence, kde se zasadil o změnu územního plánu a tím zabránil vzniku průmyslové zóny. Žije v Blovicích, kde působí jako člen komise životního prostředí. Od roku 2019 je také předsedou regionální organizace TOP 09 Plzeň – venkov. Ve volném čase rád čte, jezdí na kole a vůbec nejradši vyráží pěšky do hor. S manželkou vychovává dvě děti.

33 manažer Blovice TOP 09 TOP 09
12. Bc. Martin Sobotka

Bc. Martin Sobotka

51 let

starosta města Dobřany, předseda mikroregionu Radbuza

Dobřany, bezpp

Martin Sobotka žije od narození v roce 1973 v Dobřanech, od dětství je zde dobrovolným hasičem, po desetiletí vedl kroužek malých hasičů. Vystudoval gymnázium v Klatovech a následně Policejní akademii v jejím vůbec prvním ročníku, pak ale pracoval dlouhá léta jako asistent režie a rozhlasový redaktor, později vedl byl jako vedoucí regionální komunikace Skupiny ČEZ nárazníkem mezi potřebami veřejnosti a zájmy klíčové energetické firmy. V roce 2002 vstoupil do místní politiky, začal jako předseda kontrolního výboru, 2006 se stal radním, 2010 místostarostou a od roku 2014 je starostou.

Na radnici se soustředil na zvýšení transparentnosti nejen veřejných zakázek, ale i na včasné informovaní veřejnosti o záměrech radnice tak, aby se v debatě s občany vyladila většina případných nedostatků jednotlivých projektů. Za jeho působení se znovu začalo ve velkém stavět, ale na rozdíl od investiční vlny z přelomu století si město začalo důsledně hlídat kvalitu. Rozbil také uzavřený okruh firem, které se na město přisály. Nejvíce odvahy musel paradoxně vložit do záchrany přírodní památky Šlovický vrch, která se stala hlavním bitevním polem mezi bolševickým a odpovědným pohledem na životní prostředí a rozvoj města vůbec. Zkušenosti z vypjatých jednání využil při obhajobě území v kauze Gigafactory, kdy čelil mimo jiné zbrklému vítání záměru ze strany vedení kraje.

51 starosta města Dobřany, předseda mikroregionu Radbuza Dobřany bezpp TOP 09
17. Mgr. Renáta Hašková

Mgr. Renáta Hašková

48 let

středoškolská učitelka

Plzeň, TOP 09

Renáta Hašková se narodila v roce 1976 v Trutnově, po středoškolském studiu oboru Obchod a podnikání se v roce 1996 vydala na roční au-pair pobyt do města Freiburg v jižním Německu. Poté vystudovala Pedagogickou fakultu na ZČU – německý jazyk a občanskou výchovu pro střední školy. V průběhu studia začala učit na Středním odborném učilišti elektrotechnickém v Plzni, kde působí dodnes. Časem si doplnila vzdělání a vyučuje zde i anglický jazyk. Žije v Plzni, s manželem Jakubem mají dvě děti.

Do TOP 09 byla přijata v roce 2018. Vstoupit do této strany se rozhodla po apelu na demonstraci Milionu chvilek: „Pokud chcete udělat něco pro demokracii, vyberte si politickou stranu se kterou souzníte a vstupte do ní.“ V mládí byla skautkou a hodnoty TOP 09 jsou si dle jejího názoru s touto organizací velmi blízké, takže volba byla jasná. Dalším důležitým mezníkem v jejím životě byl evangelický křest. Je členkou Místního výboru TOP 09 Plzeň 3 a Sportovní komise na UMO3. Je členkou Regionálního výboru TOP 09 Plzeň. Svou znalost německého jazyka a kultury využívala při organizování výměnných pobytů s bavorskou školou. Dle jejího názoru je velmi důležitá spolupráce s bavorskými regiony v průmyslu, školství, dopravě, cestovním ruchu atd.  Je jí blízká tématika duševního zdraví a je zastánkyní rovných práv pro všechny. Ve volném čase ráda běhá, plave, jezdí na kole, cvičí jógu a učí se španělsky. Snaží se žít podle hesla českého kouče Jana Mühlfeita: Buď každý den lepší verzí sama sebe. A to platí i pro společnost.

48 středoškolská učitelka Plzeň TOP 09 TOP 09
21. Mgr. Ilona Jehličková

Mgr. Ilona Jehličková

60 let

poradkyně MPSV (oddělení externích činností)

Plzeň, TOP 09

Ilona Jehličková se narodila v Jihlavě v roce 1963, kde absolvovala gymnázium a následně vystudovala Pedagogickou fakultu v Plzni, obor učitelství pro 1. stupeň. Po ukončení studia odešla s manželem do Mostu, kde učila na 3. ZŠ a tam se seznámila s Bělou Gran Jensen, zakladatelkou hnutí Na vlastních nohou Stonožka, se kterou začala spolupracovat v oblasti humanitární.

V roce 2000 se přestěhovala do Plzně, pracovala jako učitelka na 20. ZŠ a od roku 2004 byla statutární zástupkyní školy. V roce 2018–2022 byla místostarostkou městského obvodu Plzeň 1, v její gesci bylo školství, kultura a sociální záležitosti. Od roku 2023 pracuje na MPSV v oddělení expertních činností, v poradním týmu ministra. Je vdaná, má dvě děti a k jejím zálibám patří sport, kultura, četba a zahradničení.

60 poradkyně MPSV (oddělení externích činností) Plzeň TOP 09 TOP 09
26. Mgr. Eliška Palmová

Mgr. Eliška Palmová

29 let

místostarostka města Plasy

Plasy, TOP 09

Eliška Palmová se narodila v roce 1995 v Plzni, středoškolské studium absolvovala na gymnáziu v Plasích. Následně vystudovala právo na Západočeské univerzitě v Plzni. Během studia se věnovala bohatým mimoškolním aktivitám, včetně dlouhodobé dobrovolnické aktivity ve studentské organizaci, dobrovolnické aktivity v Amnesty International, šestitýdenní dobrovolnické stáže v Estonsku, během níž seznamovala děti na letních táborech s Cíli udržitelného rozvoje OSN, půlročního studia na právnické fakultě v Budapešti nebo tvorby a práci na festivalu pro studenty prvních ročníků na ZČU.

Členkou TOP 09 se stala v roce 2021. Téměř celý život žije v Plasích, kde se v roce 2022 poprvé rozhodla kandidovat do zastupitelstva obce a stala se II. místostarostkou. Ve volném čase ráda čte, peče, jezdí na kole, vyráží na pěší túry a věnuje čas rodině.

29 místostarostka města Plasy Plasy TOP 09 TOP 09
30. Jiří Vintr

Jiří Vintr

21 let

student, předseda TOP týmu Plzeň

Plzeň, TOP 09

Jiří Vintr se narodil v roce 2002 v Plzni, středoškolské vzdělání absolvoval rovněž v Plzni na gymnáziu Luďka Pika na Doubravce. V současné době studuje v Praze lesnictví na ČZU a politologii na FSV UK. Aktuálně je také předsedou krajské buňky mládežnické organizace TOP tým, která má za cíl přivést mladé lidi k politice. Volné chvíle rád tráví v přírodě s přáteli, hlavně na Šumavě, ale třeba také hraje na klavír nebo zahraničí. 

21 student, předseda TOP týmu Plzeň Plzeň TOP 09 TOP 09
35. Ondřej Kropík

Ondřej Kropík

34 let

stavbyvedoucí, zastupitel obce Nové Mitrovice

Nové Mitrovice, TOP 09

34 stavbyvedoucí, zastupitel obce Nové Mitrovice Nové Mitrovice TOP 09 TOP 09
39. RNDr. Jindřich Duras, Ph.D.

RNDr. Jindřich Duras, Ph.D.

66 let

specialista hydrobiolog

Plzeň, bezpp

66 specialista hydrobiolog Plzeň bezpp TOP 09
44. Mgr. Jan Kacíř

Mgr. Jan Kacíř

38 let

jednatel

Hrádek, TOP 09

Jan Kacíř se narodil v roce 1985 v Klatovech, středoškolské studium absolvoval na gymnáziu Sušice. Vystudoval geografii na Západočeské univerzitě v Plzni a následně získal magisterský titul z fyzické geografie na Univerzitě Karlově v Praze. Více než 13 let pracuje v energetice, v současnosti jako jednatel společnosti. V minulých letech se účastnil na několika výzkumných projektech v oblasti energetiky a pracoval v expertních skupinách v rámci TOP 09 a Hospodářské komoře.

Pochází z obce Křenice, kde byl 3 volební období zastupitelem a velkou měrou se podílel mimo jiné na činnosti místních spolků (fotbal a sbor dobrovolných hasičů) a také na vzniku územního plánu v obci. V současné době žije v Hrádku u Rokycan, kde působí jako člen komise školské, kulturní a pro sport. Od roku 2023 je předsedou místní organizace TOP 09 Rokycany. Ve volném čase se věnuje sportu, především běhu (i v rámci organizace závodů) a fotbalu. S manželkou vychovává dvě děti.

38 jednatel Hrádek TOP 09 TOP 09
48. Veronika Flieglová

Veronika Flieglová

22 let

studentka, akademická senátorka ZČU

Plzeň, TOP 09

22 studentka, akademická senátorka ZČU Plzeň TOP 09 TOP 09
53. Mgr. Naďa Barochová

Mgr. Naďa Barochová

44 let

učitelka anglického jazyka

Plzeň, TOP 09

44 učitelka anglického jazyka Plzeň TOP 09 TOP 09
57. Ing. Sandra Sýkora Hesová

Ing. Sandra Sýkora Hesová

38 let

personalistka

Plzeň, TOP 09

Sandra Sýkora Hesová se narodila v roce 1986 v Plzni. Studovala na univerzitách v Plzni a španělské Seville, a vystudovala obor Marketing Management na ČZU v Praze. Po studiích pracovala více než 10 let jako personalistka v několika nadnárodních společnostech.

Do TOP09 vstoupila v roce 2018 po dlouhodobé podpoře této strany. Hlavním předmětem jejího zájmu je školství, zejména mateřské školy v Plzni. Je také členkou komise na ÚMO2 pro sport, výchovu a vzdělávání . Také vypomáhá jako dobrovolnice v neziskové organizaci. Svůj volný čas tráví nejraději se svou rodinou a fenkou. Mezi její koníčky patří tanec flamenco a společensko-kulturní akce.

38 personalistka Plzeň TOP 09 TOP 09

Volební program

Volební program ODS a TOP 09 SPOLEČNĚ DO KRAJE 2024

Michal Vozobule - kandidát do krajského zastupitelstva
6. 9. 2024

Michal Vozobule - kandidát do krajského zastupitelstva

Celý článek
Miroslav Hlaváč - kandidát do krajského zastupitelstva
6. 9. 2024

Miroslav Hlaváč - kandidát do krajského zastupitelstva

Celý článek
„Nikdo v kraji na okraji.“ Krajští lídři TOP 09 zahájili horkou fázi kampaně
5. 9. 2024

„Nikdo v kraji na okraji.“ Krajští lídři TOP 09 zahájili horkou fázi kampaně

Učitelé a vedoucí vzdělávacích institucí, odborníci na životní prostředí, radní pro péči o region a předsedové komisí pro jeho rozvoj, úspěšní podnikatelé, zkušení zastupitelé obcí a krajů, ale třeba i primář jedné z nejmodernějších nemocnic v zemi – ti všichni jsou lídry TOP 09 do krajských voleb v roce 2024. 

Celý článek
TOP 09 se chce podílet na vedení ve většině krajů, do voleb jde v koalicích
5. 9. 2024

TOP 09 se chce podílet na vedení ve většině krajů, do voleb jde v koalicích

Vládní TOP 09 jde za dva týdny do krajských voleb v různých typech koalic. Samostatnou kandidátku strana nepostavila, stejně jako před čtyřmi lety. Cílem TOP 09 je obhájit dosavadní pozice dvaceti krajských zastupitelů a dál se ve většině krajů podílet na jejich vedení, uvedla dnes Pekarová Adamová na tiskové konferenci k zahájení horké fáze kampaně v Praze.

Celý článek
Máme na víc, než být jen krajem montoven s nedostatečnou zdravotnickou péčí!
19. 8. 2024

Máme na víc, než být jen krajem montoven s nedostatečnou zdravotnickou péčí!

S heslem „Máme na víc“ zahájila koalice ODS a TOP 09 Společně do kraje předvolební kampaň do senátních a krajských voleb, které se konají 20. a 21. září. Hlavními tématy koalice jsou podpora a vytváření podmínek pro investice s přidanou hodnotou namísto montoven, kvalitní vzdělání, zlepšení bezpečnosti jak ve městě Plzni, tak v ostatních, především průmyslových, oblastech Plzeňského kraje či zkvalitňování dopravní infrastruktury.

Celý článek
MUDr. Richard Pikner, Ph.D.

MUDr. Richard Pikner, Ph.D.

Lídr TOP 09 v Plzeňském kraji

Celý článek
Michal Vozobule - kandidát do krajského zastupitelstva
6. 9. 2024

Michal Vozobule - kandidát do krajského zastupitelstva

Celý článek
Miroslav Hlaváč - kandidát do krajského zastupitelstva
6. 9. 2024

Miroslav Hlaváč - kandidát do krajského zastupitelstva

Celý článek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme