MUDr. Richard Pikner, Ph.D.

Lídr TOP 09 v Plzeňském kraji

Narodil se 17. června 1972 v Plzni. Po absolvování Lékařské fakulty v Plzni nastoupil do Fakultní nemocnice do laboratoře pro imunoanalýzu a na II. interní kliniku. Po atestacích z vnitřního lékařství a klinické biochemie přijal nabídku z Klatov znovu ve zdejší nemocnici vybudovat laboratoř. Postupně vznikla komplexní laboratoř (biochemie, hematologie, mikrobiologie, transfúzní stanice a virologická laboratoř pro covid-19). Ve spolupráci s interním oddělením vzniká léčebné a diagnostické centrum. Počátek sahá do roku 2009 a otevření pracoviště pro diagnostiku a léčbu osteoporózy, ke kterému se v roce 2019 přidávají ambulance revmatologie, endokrinologie a diabetologie.

Současně působí jako vysokoškolský učitel na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni a na Fakultě zdravotnických studií Západočeské Univerzity v Plzni. Přednáší na odborných seminářích a konferencích v ČR i zahraničí, spolupracuje a učím se na pracovištích v Grazu, Rakousko a Sheffieldu, Velká Británie, Lutych Belgie, ale i pro laickou veřejnost. Je místopředsedou České společnosti klinické biochemie a členem výboru Společnosti pro metabolická onemocnění skeletu České lékařské společnosti J. E. Purkyně.

Specializuje se na diagnostiku a léčbu osteoporózy a poruch kostního metabolismu a laboratorní vyšetření nemocí štítné žlázy a nádorové markery. Jeho hlavní profesní úspěchy jsou spjaté s působením v klatovské nemocnici, kde se zasadil o vybudování komplexního laboratorního a diagnosticko-léčebného oddělení.

Od roku 2006 do roku 2018 byl zastupitelem obce Chválenice, v roce 2016 byl zvolen zastupitelem Plzeňského a působí také jako člen Výboru pro zdravotnictví, který část volebního období vedl. Do TOP 09 vstoupil v březnu roku 2013. V současnosti je místopředsedou krajského výboru strany. Má 3 děti a s rodinou bydlí v obci Chválenice. Mezi jeho zájmy patří sport, cykloturistika, plavání, houbaření, zahrada a četba. Jeho kréda jsou: „Raději se zapojit a něco pořádně dělat, než stále jen kritizovat.“ „Nebát se a nekrást.“

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme