Vyjádření TOP 09 Praha 10 k povolebnímu vyjednávání

25. 11. 2014

TOP 09 na Praze 10 od začátku povolebních vyjednávání usilovala o sestavení silné koalice na radnici městské části. I přes informace, které se dnes objevily v médiích jsou zástupci TOP 09 přesvědčeni, že nebyly vyčerpány všechny možnosti, jak takovou koalici sestavit."

Ondřej Počarovský, předseda klubu zastupitelů TOP 09 a člen povolebního vyjednávacího týmu komentuje:
„Považuji to za selhání dosavadních jednání, která jsme spolu se zástupci koalice Vlasta a ANO od voleb vedli. Rád bych ale zdůraznil, že TOP 09 hrála po celou dobu roli mediátora, a i přes nepřekonatelné animozity se snažila najít kompromis, jehož cílem bude silná reprezentace, která může naplňovat programové cíle. To i nadále zůstává naším prvořadým cílem. Jsem přesvědčen, že nebyly vyčerpány všechny možnosti, jak takovou koalici sestavit."

Radek Lojda, předseda TOP 09 na Praze 10 a člen povolebního vyjednávacího týmu doplňuje:
„TOP 09 od samotného začátku vyjednávání usilovala o sestavení silné koalice, která bude mít za cíl prosadit palčivá témata Prahy 10, jako je sídlo radnice, chátrající stav KD EDEN a staré školy na Strašnické, transparentní veřejné rozpočty, neutěšený stav v mateřských školkách, zvýšení sociální prevence a poradenství. Vedli jsme dlouhá a těžká vyjednávání, která směřovala k dohodě."

Radek Lojda

předseda regionální organizace TOP 09 Praha 10

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme