Služba Senior taxi ve Šternberku mění provozovatele i cenu.

Díky možnosti využívat senior taxi se mohou starší lidé cítit nezávislejší a méně závislí na rodině nebo přátelích, což může přispět k jejich sebeúctě a celkovému pocitu pohody.

17. 7. 2024

Ke dni 30.6.2024 končí ve Šternberku současný provozovatel Taxislužba Kopíček, která službu Senior taxi poskytovala od roku 2018. Novým provozovatelem služby Senior taxi se od 1.7.2024 stal Black and White transport s.r.o., který nabídl nejnižší cenu za jednu jízdu po Šternberku - 60,-Kč. Jelikož zadavatel služby Město Šternberk přispívá na každou jízdu částkou 30,-Kč, ve výsledku budou senioři cestovat po Šternberku za 30,-Kč.

Službu mohou po vyřízení průkazu Senior taxi využívat osoby s trvalým pobytem ve Šternberku starší 70 let, s průkazem ZTP/P bez omezení věku a osoby které nejsou pro dlouhodobý nepříznivý zdravotní stav schopny samostatné chůze a pohyb je možný jen na invalidním vozíku.

Držitel průkazu Senior taxi má nárok na 6 zvýhodněných jízd za kalendářní měsíc, služba je poskytovaná každý den od 7.00 - 17.00 hod. Zvýhodněná cena je 30,- Kč za jednu jednosměrnou jízdu, která může být uskutečněna pouze ve Šternberku a v jeho místních částech. Pro dopravu Šternberk - místní část platí cena obvyklá, snížená o příspěvek města Šternberka. Držitel průkazu si s sebou může vzít zdarma jednu osobu jako doprovod.

Místostarosta Leo Czabe k tomu doplňuje: "Díky možnosti využívat senior taxi se mohou starší lidé cítit nezávislejší a méně závislí na rodině nebo přátelích, což může přispět k celkovému pocitu pohody. Je to opravdu skvělá služba, která poskytuje řadu výhod."



Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme