Lucie Tungul - Váš spojenecký hlas pro spravedlnost

Představujeme Vám naši kandidátku do krajského zastupitelstva!Lucie Tungul je česká akademička specializující se na demokracii, Evropskou unii, životní prostředí a migrační procesy. Působí jako odborná asistentka na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci a vědu výzkum v institutu TOPAZ. Publikovala řadu knih a odborných článků, například o Střední třídě na křižovatce a euroskepticismu českých politických stran.

17. 7. 2024

Lucie strávila dvanáct let v Istanbulu, kde učila na vysoké škole. Její vědecká práce se zaměřuje na aktuální výzvy v našem regionu. Často vystupuje v médiích s komentáři a analýzami politické situace v Turecku, nejčastěji pro Český rozhlas a byla hostem i ve Fokusu Václava Moravce. Natočila také dvojdílný podcast pro Kecy a politika.

Lucie je vdaná za tureckého manžela, mají dvě děti a jednu labradorku. Miluje kulturu, společnost jiných lidí a cesty do Jeseníků, kde trávila celé dětství.

Studie institutu TOPAZ "Česká střední třída na křižovatce" přispěla ke spolupráci českých demokratických stran proti populistům. Lucie je členkou Evropské unie žen a snaží se, aby byl hlas žen v politice více slyšet.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme