JUDr. Karolína Žákovská, Ph.D.

Kandidátka na hejtmanku Ústeckého kraje

Své znalosti práva životního prostředí Karolína předává při výuce na Právnické fakultě Univerzity Karlovy a používá je při své práci v politice. Stála u zrodu iniciativy na podporu CHKO Krušné hory, sleduje, zda jsou investorské záměry na území kraje ohleduplné k místním obyvatelům a krajině a věnuje se konkrétním kauzám - aktuálně třeba řeší, jak veřejnosti trvale otevřít tzv. Flájskou oboru.

Analytické myšlení, právní vzdělání, schopnost rychle se zorientovat v různých tématech a um rozeznat příležitosti i hrozby pro rozvoj našeho kraje, zásadovost, racinaolita a pomáhání těm, kdo to potřebují - mohli bychom pokračovat ve výčtu důvodů, pro které Spojenci pro kraj Karolínu vyslali do voleb jako svou lídryni.

V uplynulých čtyřech letech Karolína předsedala krajskému Výboru pro národností menšiny. Byla u toho, když kraj koordinoval pomoc rodinám prchajícím před ruskou agresí na Ukrajině, iniciovala vznik pohádkového turistického průvodce pro děti. Ve svém volném čase založila ReUse centrum, které v centru Ústí nad Labem dává druhý život použitým věcem a také pomáhá lidem v obtížné životní situaci.

Mimochodem, Karolína je skromná a nechlubí se tím, že má hned dva doktoráty. Ten druhý, získaný při studiu ve Francii, byl zaměřen na mořské právo. Nedávno tak jako právní poradkyně doprovodila delegaci ČR na konferenci OSN, jejímž výsledkem je Dohoda o biodiverzitě volného moře.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme