Mgr. Šárka Slavíková Klímová

kandidátka č. 12 ve volbách do EP 2024, 43 let, předsedkyně Evropské unie žen, PR manažerka v o.p.s., Mníšek pod Brdy, členka TOP 09

Žije s rodinou v Mníšku pod Brdy. Studium absolvovala na FSV UK, kde vystudovala marketingovou komunikaci a PR a magisterský obor veřejná a sociální politika. Pracuje jako PR manažerka v obecně prospěšné společnosti, která poskytuje sociální a zdravotní služby. Má také pracovní zkušenosti z veřejné sféry, kdy pracovala jako poslanecká asistentka či na tiskovém odboru ministerstva zdravotnictví. Dvě volební období byla v zastupitelstvu a působila také jako radní pro sociální oblast, kde se jí povedlo například iniciovat i zavést službu senior taxi, která si získala velkou oblibu.

Nabídku na kandidaturu do Evropského parlamentu přijala, protože věří v sílu Evropy. „Zvláště v otázkách bezpečnosti je nezbytná spolupráce jak v NATO, tak v EU. Čelíme i dalším výzvám, které budou ovlivňovat životy našich dětí a dalších generací, v oblastech životního prostředí či hospodaření, a i zde vidím nutnou spolupráci napříč zeměmi,“ říká.

Je členkou Evropské unie žen, české sekce mezinárodní organizace European Union of Women, kterou v současnosti vede. Právě setkávání se ženami z ostatních evropských států jí utvrzuje v tom, že mnoho problémů a oblastí k řešení máme společné napříč Evropou: „S některými státy více, s dalšími méně, ale důležitým momentem je spojení a spolupráce, ve kterých se nachází síla a opora. Chtěla bych proto přispět k nastolování a řešení otázek, které se týkají skupin ve společnost, které nejsou tak hlasitě slyšet – žen, dětí i dalších. Chtěla bych se podílet na řešení otázek, jako například jsou slaďování práce a rodiny, gender pay gap, ale i podporu vzdělávání mladých lidí a posilování kompetencí a jejich konkurenceschopnosti. Ráda si rozšiřuji obzory a naslouchám, proto se nebráním věnovat i dalším tématům, jejíchž řešení na evropské úrovni pomůže našemu státu,“ přidává.

Jedině spolu máme šanci vyhrát! Koalice SPOLU zahájila horkou fázi kampaně do Evropského parlamentu
20. 5. 2024

Jedině spolu máme šanci vyhrát! Koalice SPOLU zahájila horkou fázi kampaně do Evropského parlamentu

Koalice SPOLU vstoupila do horké fáze kampaně eurovoleb. Za účasti stovek podporovatelů v pražském Fantově sále zaznělo, že jedině koalice SPOLU má reálnou šanci postavit se populistům i všem, kteří Evropu využívají pouze k naplnění osobních zájmů jednoho muže.

Celý článek
TOPlife č. 12 Evropu už umíme
2. 5. 2024

TOPlife č. 12 Evropu už umíme

Naši zemi historicky provází pocit malého národa, za který rozhodují jiní. Po dvaceti letech v EU je nejvyšší čas se s ním rozloučit.

Celý článek
Do Evropy jdeme SPOLU, se silným týmem kompetentních kandidátů!
5. 4. 2024

Do Evropy jdeme SPOLU, se silným týmem kompetentních kandidátů!

SPOLU do Evropy! Koalice představila silný tým osobností červnového volebního klání do Evropského parlamentu. Uvedení kandidátky je významným milníkem a dodržením původního a pevného závazku v zastupování České republiky na evropské scéně s kompetentním a dynamickým týmem.

Celý článek
Výkonný výbor TOP 09 rozhodl o pořadí kandidátů do evropských voleb. Dvojkou za Niedermayerem bude Ondřej Kolář
15. 12. 2023

Výkonný výbor TOP 09 rozhodl o pořadí kandidátů do evropských voleb. Dvojkou za Niedermayerem bude Ondřej Kolář

Členové výkonného výboru TOP 09 rozhodli o pořadí kandidátů TOP 09 do voleb do Evropského parlamentu na společné kandidátní listině koalice SPOLU. Už v říjnu byl lídrem kandidátky zvolen europoslanec Luděk Niedermayer. Výkonný výbor zvolil dvojkou kandidátky TOP 09 poslance Ondřeje Koláře. Na třetí místo strana nominovala Lukáše Řádka.

Celý článek
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme