Jedině spolu máme šanci vyhrát! Koalice SPOLU zahájila horkou fázi kampaně do Evropského parlamentu

Koalice SPOLU vstoupila do horké fáze kampaně eurovoleb. Za účasti stovek podporovatelů v pražském Fantově sále zaznělo, že jedině koalice SPOLU má reálnou šanci postavit se populistům i všem, kteří Evropu využívají pouze k naplnění osobních zájmů jednoho muže. Kandidátka SPOLU je jedinou kandidátkou s výraznými osobnostmi, prověřenými usilovnou prací v Evropském parlamentu ve prospěch naší země.

20. 5. 2024

„Abychom zvládli rostoucí bezpečnostní hrozby, nebezpečí spojená s nelegální migrací, společně zajistili energetickou a strategickou soběstačnost a prosperitu, musíme Evropskou unii rozumně měnit. Boj za lepší Evropu ale není bojem proti Bruselu a Evropské unii. Koalice SPOLU je jediné demokratické uskupení, které má reálnou šanci porazit v evropských volbách hnutí ANO a zabránit tak zhoubnému vlivu populistů a extremistů na budoucnost Evropy. Naše kandidátka nabízí to nejlepší, co má ČR v tuto chvíli k dispozici. Naši kandidáti jsou výrazné osobnosti prověřené lety usilovné práce ve prospěch naší země. Jedině SPOLU máme šanci vyhrát,” řekl Petr Fiala, předseda ODS a premiér.

„Kandidátku koalice SPOLU do eurovoleb vedou lídři s neoddiskutovatelnou zkušeností. Lídři, kteří práci v Evropském parlamentu dobře znají a voliči znají zase je. Svůj zájem udržovat prozápadní a prounijní směřování České republiky tak dlouhodobě dokazují. A tyto osobnosti pak skvěle doplňují v evropské politice tváře neokoukané, třeba mladší, zato s čerstvým zápalem a potřebnými kompetencemi. Jsem ráda, že za TOP 09 mohu uvést příklad ostříleného europoslance a uznávaného ekonoma Luďka Niedermayera, kterému kryje záda poslanec, místopředseda výboru pro evropské záležitosti Ondřej Kolář. A takto bych mohla pokračovat dál... Protože taková kandidátka SPOLU je – rozmanitá a kompetentní,” uvedla Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně TOP 09 a předsedkyně Poslanecké sněmovny.

„Lidovečtí kandidáti přináší do Evropského parlamentu racionální pohled na řešení problémů, které stojí před celou EU, ať jde o problematiku bezpečnosti, životního prostředí nebo i v zemědělství. Naše kandidátka úspěšně pokračuje ve vítězném projektu SPOLU. Kandidáti KDU-ČSL na společné kandidátce tří stran nás budou v EU dobře reprezentovat,” uvedl Marian Jurečka, předseda KDU-ČSL a místopředseda vlády.

„SPOLU je na dostřel hnutí ANO. Naši konkurenti to moc dobře vědí a chci, abyste to věděli i vy. Abych použil hokejovou hantýrku, hrajeme v útočném pásmu, tlačíme, brankář soupeře leží na zádech. K vítězství stačí jen doklepnout puk do branky. Věřím, že dnes spustíme závěrečnou koncovku. Že puk do branky dotlačíme a hnutí ANO v závěrečné power-play ‚přejedeme‘. Máme to ve svých rukou, pojďme do toho,” uvedl Alexandr Vondra, europoslanec a superlídr kandidátky SPOLU.

„Jdeme do finále. V následujících třech týdnech se rozhodne. Jsme na dostřel hnutí ANO. Jedině koalice SPOLU má reálnou šanci vyhrát a porazit ty, kteří Evropu využívají pouze k naplnění osobních zájmů jednoho muže. Vydržme v našem tempu ještě tři týdny, nepolevujme a vyhrajeme,” uvedla Veronika Vrecionová, europoslankyně a dvojka na kandidátce SPOLU.

„Naší ambicí musí být vrátit Unii do ekonomické první ligy a Česko mezi země, které si v ní vedou nejlépe. Podcenit náznaky problému s konkurenceschopností by byla drahá chyba. A kandidátka SPOLU chce konkurenceschopnost našich firem jednoznačně podpořit. Zejména prostřednictvím inovací a tržní soutěže. Budeme pokračovat v omezování překážek podnikání a usnadňování investic. Jsme pro usnadnění života malých a středních podniků a star-tupů, které jsou hybnou silou ekonomiky Unie. Jsme pro snižování regulace i závislosti na rizikových zemích v klíčových oblastech, jako jsou čipy, důležité suroviny nebo léky. A samozřejmě jsme pro ochranu spotřebitele. Co naopak nesmíme dopustit, je vystavit naše firmy neférové konkurenci ze třetích zemí,” přiblížil Luděk Niedermayer, europoslanec a trojka na kandidátce SPOLU.

„Bezpečnost našich občanů je pro nás na prvním místě. Nebudeme podporovat žádné kompromisy, které by ji oslabily. Připravili jsme jasný program pro řešení nelegální migrace. Pašeráci a okolní diktátoři nám nebudou diktovat, kdo má přijít do EU a kdo ne,“ řekl Tomáš Zdechovský, europoslanec a číslo 4 na kandidátce SPOLU.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme