Miroslav Zemánek: Vize pro Zlínský kraj!

20. 8. 2024

Efektivní energetika


Je nutné posílit kompetence Energetické agentury Zlínského kraje. Je to organizace, která je financovaná z krajského rozpočtu a měla by poskytovat servis nejen krajským institucím, ale také všem starostům ve Zlínském kraji. Díky vyšší efektivitě bude v městech a obcích zůstávat více financí na jiné aktivity jako kultura, chodníky, cesty a další...

Podpora lokálních potravin a prodejců


Kraj musí mnohem intenzivněji navázat spolupráci s regionálními sdruženími jako jsou mikroregiony a MAS. Ty nejlépe znají své lokální producenty a je možné provádět jejich propagaci napříč celým krajem. Následkem bude podpora malých zemědělců a producentů. Díky tomu si lidé v našem kraji mohou pořizovat lokální potraviny ve vysoké kvalitě.

Propojení podnikání a školství


Na úrovni kraje musí vzniknout iniciativa na tzv. sociální partnerství. Je nutné provést propojení soukromého sektoru se školami a ukázat žákům, kde všude je možné získat zaměstnání. Toto bude mít za následek zaměstnávání přicházejících generací, a především zastavením odlivu mladých do jiných krajů. Tady musí Zlínský kraj začít jednat ihned, protože situace se stárnutím a odchodem mladých je velmi nelichotivá.

Ing. Miroslav Zemánek, kandidát do krajského zastupitelstva, podnikatel, expert v oblasti enrgetiky a vinař 

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme