Názor předsedy TOP 09 - TEPLICKO na případ vydání Vlasty Parkanové

23. 6. 2012

Již brzy to budou tři roky, kdy jsem se spolu s několika dalšími nadšenci pustil do projektu s názvem TOP 09 na Teplicku a v Ústeckém kraji. To, co nás motivovalo, byla především touha pomoci novému politickému subjektu, který se, kromě jiného, vždy opíral o transparentnost a férovost. Na těchto základních pilířích také stavím celou mojí politickou činnost a to jak z pozice předsedy regionální organizace v Teplicích a člena krajského předsednictva, tak i ve funkci radního a zastupitele města Teplice.

Byl jsem nadšen z toho, že se v poslední době konečně začaly otevírat a vyšetřovat případy, zasahující do nejvyšších pater politiky a ještě více jsem byl potěšen reakcí našeho předsedy Karla Schwarzenberga, který řekl: "Policie se už nebojí velkých papalášů. Doufám, že dojde i na koalici". Nyní jsem ale naopak znepokojen náznaky neochoty nechat řádně vyšetřit kauzu, která se bezprostředně týká TOP 09.

A proto říkám naprosto otevřeně. Nebojme se zbavit Vlastu Parkanovou poslanecké imunity. Pokud bylo vše v pořádku (a tomu pevně věřím), není přeci důvod se obávat řádného vyšetření a v konečném důsledku očištění jejího jména. Nesmíme se chovat tak, že před dvěma týdny jsme horlivě a správně podpořili zbavení imunity D. Ratha a nyní se budeme bránit vydání, byť naší poslankyně. Pokud se takto TOP 09 zachová, zůstane poslankyně Parkanová navždy ve stínu pochybností, s ní celá strana a se stranou my všichni, kteří jsme do toho šli právě s přesvědčením, že to chceme dělat transparentně a férově.

Ing. Petr Měsíc,
předseda regionální organizace TOP 09 - Teplicko