Vyjádření TOP 09 Chomutovsko k petici Nechceme žít v Palermu

11. 12. 2013

Podle iniciativy je Chomutov mafiánským doupětem. Z tohoto stavu viní i místní organizaci TOP 09, proti čemuž se výrazně ohrazujeme.

V petici iniciativa kromě jiného vyzývá, aby TOP 09 zasáhla a „zjednala si pořádek" ve svých řadách. Cílí na složení zastupitelstva a vládnoucí koalice.

V současnosti nemá TOP 09 v zastupitelstvu žádné zastoupení. V roce 2010 byli z kandidátky TOP 09 zvoleni dva zastupitelé, MUDr. Jiří Valeš a Stanislav Mikšovic. Pan Valeš nikdy nebyl členem TOP 09, pan Mikšovic členem být přestal.

V roce 2011 se kompletně vyměnilo vedení TOP 09 Chomutovsko. „Tři roky pracujeme na změně. V zastupitelstvu nemáme žádný reálný vliv," uvádí předseda TOP 09 Chomutovsko David Tejml. „S panem Valešem a panem Mikšovicem jsme komunikovali, předávali jim naše návrhy. Nicméně jejich hlasování nemůžeme nijak ovlivnit, což vyplývá z principu zastupitelské demokracie," dodává David Tejml.

TOP 09 Chomutovsko souhlasí se stanovisky, které jsou uvedeny v petici. „TOP 09 podporuje boj proti korupci a klientelismu na všech úrovních, například zavedením registru smluv. Pokud v nadcházejících volbách dostaneme důvěru, budeme principy čisté a obecně prospěšné politiky prosazovat i v Chomutově," má jasno David Tejml. Upozorňování na problémy a šíření výzev je jedna věc, jako podstatně důležitější vidí dlouhodobou práci na zlepšení situace ve městě i regionu. „My jsme připraveni poctivě pracovat. Naším úkolem je přesvědčit o našich cílech voliče a pak si jejich důvěru udržet konkrétními kroky," uzavírá předseda TOP 09 Chomutovsko.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme