Výstava Život dětí s postižením SMA

2. 4. 2012

Putovní fotografická výstava s názvem „Život dětí s postižením SMA – míšní svalové atrofie“ má za cíl představit život dětí s tímto onemocněním. Během vernisáže, která se konala v atriu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR vystoupila dětská neuroložka Jana Haberlová, z FN Motol, Dana Šišková, neuroložka z Fakultní Thomayerovy nemocnice v Krči a Ondřej Hlavica, tatínek Aničky s tímto onemocněním.

Výstava má za cíl přiblížit veřejnosti každodenní život postižených dětí a oslovit každého, kdo může jakkoli přispět k důstojnějším podmínkám těchto nemocných. „Ranná péče je obecně mimořádně důležitou službu pro rodiče i děti, které přijdou na svět s nějakým hendikepem. Ranná péče pro dětí s mišní svalovou atrofií má však ještě hlubší význam. Přináší podporu, poradenství, praktickou pomoc, ale i možnost vzájemného sdílení do rodin, které se musí vyrovnat s výjimečně těžkou situací.“, dodala Helena Langšádlová.

Na 15 vystavených velkoformátových fotografiích mohli hosté spatřit okamžiky ze života dětí na vozíku ve chvílích, kdy jsou šťastné.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme