Vypovězením smlouvy RP Mladá ČSSD hazarduje se stamilióny korun Středočechů

22. 4. 2016

Současná vládní koalice ČSSD a KSČM sklízí, co sama zasela. V roce 2010 totiž zástupci ČSSD uzavřeli smlouvu na využití rozsáhlého majetku kraje se společností bez jakékoliv historie.  

Společnost RP Mladá byla účelově založena dvěma osobami s úzkými vazbami na exhejtmana Ratha. Za průběh kontroverzního výběrového řízení dostal kraj od  ÚHOS pokutu 1 milion korun, která byla po odvolání snížena na 250 tisíc.

Nyní krajští radní rozhodli o tom, že společnosti RP Mladá vypoví smlouvu na pronájem bývalého vojenského prostoru Milovice – Mladá. Podle znaleckého posudku, který si kraj nechal zpracovat, je ve hře až 200 milionů korun.

Ještě v roce 2009 zástupci ČSSD ujišťovali naše občany o tom, že v oblasti Milovic nebudou stavět žádné průmyslové podniky, průmyslové areály ani letiště. V roce 2015 prosazují národní průmyslovou zónu s provozem letiště. Změnu postojů v zásadních věcech předvádějí zástupci ČSSD poměrně často a asi to nikoho nepřekvapí. Skandální ovšem je, že výsledkem nepromyšlených rozhodnutí jsou ztracené stamilióny, které pak marně hledáme pro rekonstrukci silnic nebo pro zdravotní sestry a lékaře,“ dodává předseda klubu zastupitelů TOP 09 a STAN Věslav Michalik (STAN).

Ing. Věslav Michalik, CSc., předseda klubu zastupitelů TOP 09 a STAN

Praha 21. dubna 2016

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme