Švenda: Dechovka, divadlo i Kristián. Tak bude vypadat kulturní léto

10. 5. 2024

Středočeský kraj uvede v letních měsících sérii hudebních i divadelních představení napříč krajem.

Střední Čechy Letošní ročník Středočeského kulturního léta nabízí celkem 65 hudebních a divadelních akcí na šestadvaceti atraktivních místech kraje. Program se podívá také na Mladoboleslavský hrad nebo do Muzea Podbezdězí.

Již tradičně uvede Středočeský kraj v letních měsících sérii hudebních i divadelních představení v atraktivních lokalitách napříč krajem. Radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda připomněl, že kromě oblíbených tradičních představení je pro letošní rok připravena také řada novinek.

„K úspěšnému opernímu představení Rusalka přidáváme další Dvořákovu operu Čert a Káča, a kde jinde než samozřejmě znovu v atraktivní lokalitě nádherného parku u Památníku Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbrami. Další novinkou je také například divadelní představení Válka s mloky, které v autentickém prostředí Památníku Karla Čapka uvede příbramské divadlo A. Dvořáka. Tradičně úspěšná divadelní představení Divadla bez zábradlí chystá také Regionální muzeum v Jílovém u Prahy,“ sdělil a poznamenal, že řada speciálních představení je připravena rovněž pro dětské diváky. „A nezapomínáme samozřejmě ani na milovníky dechovky, kteří se mohou těšit na vystoupení oblíbené skupiny Krajanka. Filmové fanoušky pro změnu potěší varianty letního kina 'v úchvatných prostorách hradních nádvoří či zahrad,“ doplnil.

Právě vystoupení Krajanky nebo letní kino nabízí program na Mladoboleslavsku. Krajanka hrála 9. června na Faře v Dolní Krupé, 4. září se pak představí na Mladoboleslavském hradě. V rámci promítání se diváci mohou těšit na klasiky české kinematografie, přičemž jedna z těch největších bude uvedena 21. června na nádvoří Mladoboleslavského hradu. Na plátně zde ožije slavný Kristián v podání Oldřicha Nového. Během léta pak program nabídne i film Nebeští jezdci nebo Petrolejové lampy.

Převzato z: Boleslavský deník

Štítky
Osobnosti: Václav Švenda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme