Soutěž "Jak chutná Boleslavsko" na Svatováclavské jízdě
Tisková zpráva
V den státního svátku ČR jste v rámci tradiční Svatováclavské jízdy měli možnost ochutnat malý zlomek z toho, co je v boleslavském regionu vařívalo a peklo v domácnostech našich babiček a prababiček. Poděkování patří místnímu živnostníkovi p.Filnerovi, který zapůjčil svůj prodejní karavan i s personálem a osobně dohlížel na hladký průběh akce. V původním plánu bylo, že tradiční pochutiny našeho regionu budou přímo servírovat hlavní aktéři projektu panové Smutný, Herčík a Okamura. Obrovský zájem však předčil očekávání a tak se prodeje museli ujmout profesionálové. Již za necelou hodinu nebyl na pultě jeden jediný "řepánek", které napekla pí.Krejbichová z Dobrovice. Jak se blížilo poledne mizely z grilu také vynikající vinné klobásy od firmy Masoplus z Horních Stakor i neobyčejně chutná staročeská bramboračka od naší partnerské restaurace Rozvoj. Tomio Okamura se i přes pracovní vytížení snažil na akci dorazit. Nakonec to sice nevyšlo, přesto se pánové Herčík se Smutným své role hostitelů ujali velmi dobře. V rozhovoru s moderátorem zábavné časti programu Zděnkem Vranovským naznačil dokonce historik Karel Herčík i svůj plán na vydání publikace, která se bude zabývat boleslavskou gastronomií a čtenáře provede i po tradičních hospodách našeho regionu. Jan Smutný dobře naladěné účastníky Svatováclavské jízdy zase seznámil se závěrečnou fází projektu, kdy bude zasedat porota složená ze zástupců partnerů projektu a proběhne výběr vítěze z receptů, které jste nám zaslali. Slunečné a teplé počasí již jen jen podtrhlo nejen úspěšnou Svatováclavskou jízdu, ale i další část projektu "Jak chutná Boleslavsko". Více o soutěži naleznete na www.jakchutnaboleslavsko.cz