Návštěva regionu Příbram

2. 12. 2011

Poslankyně Helena Langšádlová v pátek 2.12.2011 vyrazila do regionu Příbram.

Program byl zahájen prohlídkou Integrované střední školy hotelového provozu, obchodu a služeb v Příbrami, kde proběhla beseda se studenty na téma státní rozpočet. Po krátké diskusi Langšádlová zamířila do mateřského centra v nedaleké Dobříši. Zde byla přivítána provozní Evou Švejnovou a statutární zástupkyní Markétou Svobodovou. Dámy hovořily například o flexibilních formách práce a dalších tématech.

Během odpoledne byla naplánována návštěva Dětského domova Husita v Hubenci. S ředitelem Igorem Grimmichem a ostatními zástupci domova poslankyně promluvila o procesu transformace péče o ohrožené děti. Poté následovalo setkání s místními členy TOP 09 v TOP centru v Příbrami, kde návštěva byla ukončena.

Zpráva o návštěvě poslankyně Mgr. Heleny Langšádlové v MC Dobříšek

V pátek 2. prosince 2011 zavítala do MC Dobříšek paní poslankyně Helena Langšádlová v doprovodu kolegů z TOP09 - paní Heleny Houskové a pánů Petra Stříbrnského a Radka Vystyda. V mateřském centru je uvítala jedna ze zakladatelek MC Dobříšek Markéta Svobodová společně se zástupkyněmi Rady MC. Návštěva si prohlédla prostory, ve kterých MC působí, i prostory Pastoračního centra sv. Tomáše, které MC Dobříšek využívá pro provoz některých kroužků a pro pořádání mimořádných akcí. Markéta Svobodová seznámila návštěvu s rozsáhlou činností MC Dobříšek.

Paní poslankyně se zajímala o chod MC především v souvislosti s preventivním působením v oblasti primární prevence a sociální politiky - podchycení sociálně či jinak znevýhodněných rodin a možnosti následné pomoci těmto rodinám - napojení na odborná pracoviště a návazné služby. Paní Helena Langšádlová vidí důležitost MC jako prvního kontaktního místa pro rodiny. Markéta Svobodová a Stáňa Bedřichová informovaly paní poslankyni, že odborní pracovníci v MC Dobříšek aktivně pracují i v této oblasti a za dobu svého působení pomohli mnoha rodinám což ilustrují doložené kazuistiky. 

Hovořilo se i o možnostech financování MC, o omezení prostředků z MPSV na podporu mateřských center jako takových, resp. o směrování financí MPSV na konkrétní formy podpory prevence sociálně-patologických jevů. 

Dalším tématem diskuse byla spolupráce s městem, azylovým domem, mezigenerační soužití a propojení generací a také vzdělávání rodičů i seniorů nabízené v centru.

Hodinu a půl trvající setkání proběhlo ve velmi příjemné atmosféře. Těšíme se na další spolupráci s Helenou Langšádlovou a jejími kolegy a přejeme jim hodně úspěchů nejen v oblasti rodinné a sociální politiky.

Radní MC Dobříšek Vlasta Pechová

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme