Konference středočeské organizace TOP 09 o konzervativní politice

24. 11. 2014

V sobotu 22. listopadu 2014 se v Roztokách konala celodenní konference středočeské organizace TOP 09 o konzervativní politice. Cílem konference bylo prodiskutovat důležité oblasti konzervativní politiky a navrhnout směr, kterým by se politika TOP 09 měla v těchto oblastech dále ubírat.

Kromě středočeských členů TOP 09 se konference zúčastnila i poslankyně PČR a členka pražského předsednictva TOP 09 Markéta Adamová či Petr Krůček, člen jihočeského předsednictva TOP 09. Po uvítání účastníků roztockým starostou Janem Jakobem vyjádřila předsedkyně TOP 09 Středočeský kraj Helena Langšádlová přání otevřít debatu nad dalším směřováním konzervativní politiky TOP 09. Podněty pro diskusi přinesla i následná zdravice europoslance Luďka Niedermayera. Následoval projev Drahomíra Suchánka, předsedy MO Hostivice, který se zamýšlel nad pozicí České republiky v Evropě. Dalším bodem programu byla přednáška sociologů z brněnské Masarykovy univerzity na téma „Co TOP 09 odlišuje od ostatních pravicových stran“. Posléze proběhla diskuse o výsledcích komunálních a senátní voleb.

Během odpoledne se účastníci konference rozdělili do menších diskusních skupin podle oblasti jejich zájmu. V těchto skupinách se účastníci konference měli zamyslet nad tím, čím by se TOP 09 jako konzervativní politická strana měla zaobírat a jaké hodnoty v daných oblastech prosazovat. Diskutovalo se o přijetí eura, migrační politice, kultuře a náboženství, o sociální politice, vzdělání i životním prostředí. Závěry z každé debatní skupiny byly následně prezentovány všem účastníkům konference. Předsedkyně TOP 09 Středočeského kraje Helena Langšádlová dodala, „že podobná ideová konference by se měla uskutečnit i na celostátní úrovni.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme