Helena Langšádlová: Přesunu těžiště své práce na přímý kontakt s občany

3. 4. 2013

Již při své kandidatuře v krajských volbách jsem zdůrazňovala, že pokud se stanu hejtmankou, opustím Poslaneckou sněmovnu a budu se plně věnovat práci ve vedení kraje. Zásadně totiž nesouhlasím s praxí sociálnědemokratických hejtmanů, kteří kumulují funkce v kraji, v Poslanecké sněmovně či Senátu a případně i na místní úrovni. Takovýto politik nutně zanedbává své povinnosti a vyznačuje se vysokou absencí při rozhodování některé z institucí, kde zasedá. A takovýmto politikem já být nechci.

Nechci být ani politikem, kterému jsou odepřena jeho práva, ale i povinnosti související s veřejnou funkcí. Právě do takové role dostává své politické konkurenty současná středočeská koalice sociálních demokratů s komunisty. Znemožňuje přístup k informacím a způsobuje, že kontrolní a finanční výbor neslouží jako nástroj kontroly hospodaření kraje. Opozice tak nemůže hrát roli, která je obvyklá v demokratickém státě. V této oblasti zvažuji právní kroky.

Z těchto důvodů jsem se rozhodla, že přesunu těžiště své práce opět na přímý kontakt s občany. Budu se intenzivně potkávat se Středočechy a pracovat pro ně dále v Poslanecké sněmovně. S tím souvisí i mé rozhodnutí rezignovat na post zastupitelky Středočeského kraje.

Velmi si vážím důvěry občanů, kteří mne zvolili, i práce ostatních zastupitelů za TOP 09, kteří pro kraj dělají to, co v rámci možností jim daných, mohou. Budu s nimi i nadále spolupracovat z pozice předsedkyně krajské organizace. Obyvatelé kraje se na mě mohou kdykoli obrátit se svými problémy.

Helena Langšádlová, poslankyně za Středočeský kraj, předsedkyně středočeské TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme