Děti ze Čtyřlístku se stěhují před Štědrým dnem. Azyl mají v RAFce

Nymburský deník | 9.12.2011 | Rubrika: Nymbursko | Strana: 3 | Autor: LUKÁŠ TREJBAL | Téma: Středočeský kraj

9. 12. 2011

­Mateřinka Čtyřlístek za bývalou radnicí projde celkovou rekonstrukcí. Původně mělo jít o dvě etapy, ale město se rozhodlo přestavbu uskutečnít najednou.
Po dobu plánované přestavby se 75 dětí s personálem přesune do školní družiny na základní škole Letců R. A. F. Školní družina bude v této době fungovat v jednotlivých třídách.
„Celková rekonstrukce zahrnuje výměnu střechy, oken a vnitřní přestavbu. Dojde také například k rozšíření kabinetů a zázemí pro učitelky. Budovu zateplíme a obnovíme sociální zařízení a vytápění,” vyjmenoval místostarosta Pavel Fojtík.
Děti s učitelkami se ze Čtyřlístku přestěhují 22. prosince do družiny na Základní škole Letců R. A. F.
Proměna školky bude respektovat požadavky Krajské hygienické stanice a bude financována z rozpočtu města částkou 6,8 milionu korun.
„Firma má na rekonstrukci čtyři měsíce, 1. května by tedy mělo být hotovo. Pak nastane stěhování nábytku. Znovu otevře Čtyřlístek v září 2012,” doplnil Fojtík.
Nejstarší mateřská školka v Nymburce z roku 1935 už zákrok potřebovala. Původně sloužila jako studentský dům pro studenty gymnázia, byla zde knihovna. Později tady začalo fungovat hlídání dětí.
Na posledním zastupitelstvu se řešil i vstup do školky Adélka v areálu ZŠ Letců R. A. F. „Točité plechové schodiště je v zimě nebezpečné, řešíme pro toto kritické období, kdy schodiště namrzá, boční vchod od jídelny,” navrhl Fojtík. Na základce již existuje školka Adélka, která se ještě rozšíří.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme