Svatováclavská tramvaj projela Prahou s kandidáty TOP 09

29. 9. 2017

Stovky Pražanů využily možnosti osobně se setkat s pražskými kandidáty TOP 09 pro volby do Poslanecké sněmovny při projížďce historickou tramvají. V průběhu dvouhodinové jízdy kandidáti vysvětlovali volební program TOP 09 a naslouchali názorům občanů.

„Největší ohrožením naší demokracie je těch více než třicet procent lidí, kteří říkají, že volit nepůjdou. Ty musíme nyní přesvědčit, aby se rozhodli. A právě v Praze jich musíme přesvědčit co nejvíce,“ komentoval čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg jeden z hlavních cílů svatováclavské jízdy historické tramvaje, ozdobené státní vlajkou.

Uvědomujeme si, jak důležité budou říjnové volby pro naši zemi, a že mohou zásadně ovlivnit dosavadní orientaci České republiky na Evropskou unii. Jsme s voliči v kontaktu stále, ale v předvolební kampani zvyšujeme tento kontakt na maximum. V každých volbách je cenná váha každého hlasu, v těch nadcházejících to však bude platit ještě víc,“ poznamenává poslankyně Markéta Pekarová Adamová – dvojka na pražské kandidátce. Cestujícím nabízela publikaci Tahle knížka není pro starý, na jejímž vzniku se podílela s dalším účastníkem jízdy Dominikem Ferim, který v Praze kandiduje na posledním místě.

„Věřím, že svoboda a demokracie jsou pro Pražany hodnotami, které je třeba bránit, a že zdrojem prosperity jsou činorodí a svobodní lidé, kterým represe nevyhovuje. A přesně takovou politiku nabízíme,“ dodává k prioritám TOP 09 vysokoškolský pedagog a místostarosta Prahy 11Jakub Lepš, který kandiduje na 13. místě.

Ve Svatováclavské tramvaji s voliči diskutovali také další kandidáti – přírodovědec a vysokoškolský pedagog Jakub Hruška nebo psychoterapeut a univerzitní učitel Richard Machan. „Díky takovým kontaktním akcím můžeme debatovat s lidmi a o to účinněji vysvětlovat smysl naší politiky,“ uzavírá smysl sváteční jízdy předseda pražské organizace strany Martin Dlouhý. 

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09 Praha

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme