Svatováclavská tramvaj projela Prahou s kandidáty TOP 09

29. 9. 2017

Stovky Pražanů využily možnosti osobně se setkat s pražskými kandidáty TOP 09 pro volby do Poslanecké sněmovny při projížďce historickou tramvají. V průběhu dvouhodinové jízdy kandidáti vysvětlovali volební program TOP 09 a naslouchali názorům občanů.

„Největší ohrožením naší demokracie je těch více než třicet procent lidí, kteří říkají, že volit nepůjdou. Ty musíme nyní přesvědčit, aby se rozhodli. A právě v Praze jich musíme přesvědčit co nejvíce,“ komentoval čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg jeden z hlavních cílů svatováclavské jízdy historické tramvaje, ozdobené státní vlajkou.

Uvědomujeme si, jak důležité budou říjnové volby pro naši zemi, a že mohou zásadně ovlivnit dosavadní orientaci České republiky na Evropskou unii. Jsme s voliči v kontaktu stále, ale v předvolební kampani zvyšujeme tento kontakt na maximum. V každých volbách je cenná váha každého hlasu, v těch nadcházejících to však bude platit ještě víc,“ poznamenává poslankyně Markéta Pekarová Adamová – dvojka na pražské kandidátce. Cestujícím nabízela publikaci Tahle knížka není pro starý, na jejímž vzniku se podílela s dalším účastníkem jízdy Dominikem Ferim, který v Praze kandiduje na posledním místě.

„Věřím, že svoboda a demokracie jsou pro Pražany hodnotami, které je třeba bránit, a že zdrojem prosperity jsou činorodí a svobodní lidé, kterým represe nevyhovuje. A přesně takovou politiku nabízíme,“ dodává k prioritám TOP 09 vysokoškolský pedagog a místostarosta Prahy 11Jakub Lepš, který kandiduje na 13. místě.

Ve Svatováclavské tramvaji s voliči diskutovali také další kandidáti – přírodovědec a vysokoškolský pedagog Jakub Hruška nebo psychoterapeut a univerzitní učitel Richard Machan. „Díky takovým kontaktním akcím můžeme debatovat s lidmi a o to účinněji vysvětlovat smysl naší politiky,“ uzavírá smysl sváteční jízdy předseda pražské organizace strany Martin Dlouhý.

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09 Praha