Prohlášení Klubu TOP 09 a nezávislí k situaci OPENCARD

29. 1. 2015

Radní Hlavního města Prahy odmítají poskytnout jakékoliv informace k dalším plánovaným krokům města, které se týkají Opencard, stavebních předpisů a také sporu kolem tunelu Blanka. Požádali o ně zastupitelé TOP 09 a nezávislí na posledním zastupitelstvu minulý týden. 

Klub TOP 09 a nezávislí také upozornil na to, že mezi radními není nikdo, kdo by měl zodpovědnost za oblast informatiky a Opencard. I tuto skutečnost rada ignorovala.

Záležitost OPENCARD tedy nadále řeší paní primátorka Krnáčová ve spolupráci s některými členy opozičního klubu Pirátů. Paní primátorka věci zřejmě ne příliš rozumí a nedohlíží důsledky svých rozhodnutí. Piráti věci asi rozumějí, ale jako opoziční politici nenesou za vývoj žádnou odpovědnost. Veškerá odpovědnost za následující chaotický vývoj tak dopadá osobně na primátorku Prahy. Pouhé 3 dny po zastupitelstvu (27. ledna) primátorka oznámila zavedení papírových kupónů na MHD a dodala, že OPENCARD dál standardně funguje. Už den poté, ale řekla, že OPENCARD končí.
Můžeme se jen děsit toho, co oznámí dnes, či zítra. Obdobný chaos panuje i v dalších závažných tématech. Při jednom z mála svých veřejných vystoupení paní primátorka uvedla, že se z funkce nehroutí. Možná že ne, ale obáváme se, že se začíná hroutit správa města.

Klub TOP 09 a nezávislí tímto vyzývá paní Krnáčovou ke zvážení svého dalšího působení ve funkci primátorky.

 Za klub TOP 09 a nezávislí

Václav Novotný, předseda klubu  

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme