Ženíšek: Pokračujeme ve sběru podpisů pro referendum o hazardu

12. 6. 2014

TOP 09 dnes na Zastupitelstvu města Plzně usilovala o to, aby byl na program jednání zařazen bod týkající se vyhlášení referenda o hazardu. Stávající koalice ČSSD a ODS však navrhla tento bod zařadit až na samý konec jednání, které bude trvat dva dny. Hrozilo by tak, že při hlasování nebude přítomných dostatek zastupitelů pro vyhlášení referenda. Na zítřejším zasedání bude totiž celá řada zastupitelů chybět. Proto se TOP 09 rozhodla svůj návrh stáhnout a pokračovat ve sběru podpisů pro vyhlášení referenda o hazardu.

Původní slib koaličního tandemu ODS a ČSSD byl takový, že se k tomuto závažnému tématu zastupitelstvo na svém nejbližším zasedání vrátí. Nevrátilo. Proto se TOP 09 dnes opakovaně pokusila, aby zastupitelstvo referendum o hazardu vyhlásilo. „Rozhodnutí stávající koalice zařadit hlasování o vyhlášení referenda na konec jednání jednoznačně vnímám jako účelové. Návrh jsme proto stáhli a budeme dál pokračovat ve sběru podpisů a naše aktivity zintenzivníme, „ říká předseda plzeňské TOP 09 Ondřej Ženíšek.

Jsme přesvědčeni, že vypsání referenda si především přejí samotní občané města Plzně. Ke dnešnímu dni jsme sebrali více než 6000 podpisů od Plzeňanů, kteří podporují vypsání referenda, „ říká Ondřej Ženíšek a dodává: „Těší nás pozitivní reakce občanů, kteří si masivně stahují z našeho webu referendumohazardu.cz podpisové archy. Jménem plzeňské TOP 09 bych pak chtěl poděkovat všem občanům, kteří nás podpořili podpisem, a kteří dobrovolně a ve svém volném čase pomáhají se sběrem podpisů pro referendum o regulaci hazardu.

V Plzni 12. 6. 2014 Eva Šafránková, krajská manažerka

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme