"Vraťte" 1, 5 milionu Plzni 4. Vzkazuje TOP 09 ministru Bendlovi

8. 10. 2012

Vážený pane ministře Petře Bendle,
jménem místní organizace TOP 09 Plzeň 4 a zastupitelského klubu TOP 09 městského obvodu Plzeň 4, Vás žádám o „vrácení“ 1,5 miliónového sponzorského daru zpět do rozpočtu městského obvodu Plzně 4. Apeluji na Vás, abyste dodržel Váš slib, který jste dal veřejnosti v dubnu 2010. Řekl jste, že v případě „super negativních“ zpráv o dárci - tedy od společnosti S.K.I. plus, tyto darované peníze vrátíte.

http://zpravy.ihned.cz/politika/c1-42570190-o-zamotanem-daru-pro-bendla-vedelo-vedeni-ods

Společnost S.K.I. plus, jejímž jednatelem byl pan Martin Otýs, člen místní ODS, pracovala na stavbách kontroverzních parkovišť na obvodě Plzeň 4. Na těch podle kontrolních sond neodvedla práci, přitom fakturovala významnou část zakázky. Krátce po provedení sond pan Martin Otýs převedl svůj obchodní podíl na pana Petra Ivaniče, na kterého byla následně uvalena exekuce. Nyní situace ve společnosti S.K.I. plus směřuje k jejímu zrušení soudem. Dar do rozpočtu vaší středočeské ODS odešel v době, kdy za dohledu místostarosty Plzně 4 za ODS pana Zdeňka Mádra tato společnost pro obvod zrealizovala proslulou silnici "odnikud nikam".

http://zpravy.idnes.cz/radnice-nechala-postavit-silnici-vede-odnikud-nikam-a-stala-tri-miliony-135-/domaci.aspx?c=A100821_1437001_plzen-zpravy_sot

Z posouzení konstrukcí vozovek (zpracovala Odborná laboratoř OL 136 při Fakultě stavební ČVUT Praha) vyplývá, že složení vrstev v lokalitě Jateční - ČOV je značně proměnlivé, materiál obsahuje recyklovaný zrnitý materiál a nedá se hovořit, že by pod nátěrovou technologií existovalo konstrukční souvrství.

Závěr je jasný: konstrukční skladba vozovky byla oproti projektové dokumentaci pro stavební povolení kompletně změněna v průběhu stavby. A to bez jakékoliv vazby na původní návrh. Cenové dopady změny by se daly vyčíslit v řádech desítek procent a jsou přinejmenším adekvátní nákladům na sanaci špatného podloží. Výsledná vyšší cena stavby než vysoutěžená cena není vzhledem k zjištěním, relevantní.

Máme důvodné podezření, že tento sponzorský dar, který šel do pokladny středočeské ODS a údajně tvořil více než polovinu ročního zisku společnosti S.K.I. plus, pochází právě z této zakázky. Tu považujeme za podvodnou a jsme přesvědčeni, že poškodila náš obvod. Žádáme Vás proto o tuto částku pro Plzeň 4.

Petr Junek
předseda místní organizace TOP 09 Plzeň 4
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme