U studentů vyhrál zastupitel Ženíšek nad ministrem Pospíšilem

19. 4. 2012

Ondřej Ženíšek, předseda plzeňské TOP 09 a zastupitel města Plzně, se ve středu 18. dubna zúčastnil debaty se studenty plzeňských středních škol v Měšťanské besedě. Partnery v diskuzi mu byli ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner. Debatu organizovala společnost Člověk v tísni v rámci vzdělávacího programu Jeden svět na školách, konkrétně projektu Kdo jiný?, který se zaměřuje na posílení aktivní účasti studentů na občanské společnosti. Pomyslný souboj v politické diskusi vyhrál právě Ondřej Ženíšek, který studenty nejvíce zaujal a zvítězil v jejich hlasování, které proběhlo po debatě.

Studenti se zajímali jak o celostátní témata, tak o problémy čistě regionální. Zmíněna byla většina kontroverzních témat, která v současné době řeší vedení města Plzně – bourání Domu kultury Inwest, výstavba nového depa pro Plzeňské městské dopravní podniky, a.s., tramvajová trať na Borská pole, regulace hazardu ve městě a naplňování projektu Plzeň – EHMK 2015. Přirozeně se mluvilo i o vzdělávání, uplatnění absolventů a nezaměstnanosti v kraji. Opomenuta nebyla ani aktuální vládní situace, rozštěpení Věcí veřejných a celková politická kultura v České republice. Diskutující se shodli, že tu vytváří každý politik svým konkrétním chováním.

Debatu zhodnotil Ondřej Ženíšek slovy: „Musím přiznat, že jsem byl doslova šokován přehledem, znalostmi a zájmem středoškolských studentů jak o celostátní tak komunální politiku v místě jejich bydliště. V době všeobecného znechucení politikou na základě různých afér, mě tato velice příjemná debata s mladými lidmi povzbudila a dala naději, že naše společnost neupadne v totální lhostejnost k veřejnému dění, které se dotýká každého z nás.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme