TOP 09: Snahu o regulaci hazardu v Plzni nevzdáme

25. 4. 2014

Při včerejším zastupitelstvu podal zastupitelský klub TOP  09 návrh na vyhlášení referenda o zákazu hazardu na území města Plzně. „Očekávali  jsme částečné obstrukce a zdržovací taktiku. Realita ale  předčila i naše nejčernější obavy,“ popisuje Ondřej Ženíšek, předseda plzeňské TOP 09, proběhlé jednání.

Vládnoucí  ODS a ČSSD spolu s ostatními opozičními stranami náš návrh bohužel „pouze“ odmítly. Občané.cz následně reagovali na naši aktivitu podáním vlastního návrhu.

Ten však bojoval proti hazardu pouze formálně. Jednak nespecifikoval šíři zákazu, ale především byl navrhován na datum eurovoleb. Ty ale trpí notoricky nízkou účastí. Referendum by tedy bylo díky nízké účasti  zcela jistě neplatné a místo, aby herny omezilo, jejich pozici v Plzni by dlouhodobě upevnilo! Návrh se proto zamlouval i stávající koalici. Její nadšení naštěstí zchladili úředníci magistrátu, kteří upozornili na nedostatek času na přípravu referenda souběžně s květnovými volbami do Evropského parlamentu.

ODS a ČSSD tedy navrhly nic neříkající a neřešící usnesení postavené i na návrhu Občanů, proklamující snahu se myšlenkou zabývat v budoucnosti. Motivaci členů této koalice pro hazard si můžeme pouze domýšlet.

"Místo jasného a přímočarého omezení  je tedy hazard V Plzni i se všemi jeho negativy chráněn. TOP 09 svojí snahu o regulaci hazardu ale nevzdává, nyní zvažujeme, zda nezačít sbírat podpisy občanů pro konání  referenda v námi navrhované podobě. Okamžité pozitivní reakce Plzeňanů na náš návrh nás přesvědčují, že to má smysl,“ uzavírá Ondřej Ženíšek. 

Ondřej Ženíšek, předseda regionální organizace TOP 09 Plzeňsko

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme