TOP 09 opět po prázdninách besedovala. Tentokrát o veřejných financích.

14. 9. 2012

Ve středu se v kavárně Inkognito debatovalo o problematice veřejných financí v České republice ve středním a dlouhodobém časovém horizontu. Besedu vedl Miloš Nový, zastupitel slovanského městského obvodu a předseda tamního finančního výboru.

Během úvodní přednášky zmínil základní hospodářsko-politické koncepce, fiskální výhled České republiky a vládní deficit a dluhy. Na ty se také občané nejvíce ptali v následné diskuzi. Přítomní se rovněž dotazovali na nyní v Poslanecké sněmovně tolik diskutovaný vládní daňový balíček. Zajímalo je zejména, zda zvýšení daní skutečně povede k vyšším daňovým příjmům. Dotazy směřovaly i k dluhové problematice evropské ekonomiky, zejména Řecka.

Stav veřejných financí v České republice je bez skutečně radikální penzijní a zdravotní reformy v dlouhodobém časovém horizontu neudržitelný,“ komentuje problematiku Miloš Nový.

Kavárna Inkognito byla ve středu opět po prázdninách zcela zaplněna a zažila jako již tradičně živou debatu. Zájem plzeňské veřejnosti o ekonomickou problematiku těší i plzeňského zastupitele Ondřeje Ženíška.

Jsem moc rád, že se nám i po prázdninách daří pokračovat v pravidelných besedách s lidmi, které dané téma zajímá, a dokáží se podělit o svůj názor s ostatními. Tímto zvu všechny, kteří umí naslouchat a rádi diskutují, na další debatní setkání,“ dodává Ondřej Ženíšek, předseda plzeňské TOP 09.

Příští beseda se koná ve středu 3. 10. 2012 od 18:00. O stavu dopravy v Plzeňském kraji bude diskutovat radní Plzně 2 - Slovany a kandidát na krajského zastupitele Martin Vít.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme