Tomáš Jílek (TOP09): Tvrdý opoziční zastupitel oznámil rezignaci na svůj mandát

25. 4. 2014

O velké překvapení se v průběhu jednání plzeňského zastupitelstva postaral Tomáš Jílek (TOP 09), který oznámil, že po skončení schůze rezignuje na svůj post městského zastupitele. Jako důvod uvedl skutečnost, že změnil trvalé bydliště a přestěhoval se z Plzně do Prahy. Odchodem Tomáše Jílka přijde zastupitelstvo o jednoho z nejtvrdších opozičních zastupitelů, který také patřil k nejčastěji diskutujícím členům zastupitelstva.

Po čtyřech létech ve funkci zastupitele končím, děkuji všem za spolupráci. Vyzdvihnout chci především práci ekonomického úřadu, se kterým jsem nejčastěji spolupracoval. Poděkovat chci i primátorovi, město mělo dobrého primátora a vážím si všech dobrých rozhodnutí i soubojů,“ uvedl Tomáš Jílek. Jen krátce předtím podrobil však primátora Martina Baxu (ODS) drtivé kritice za to, že vedení města včas nepřipravuje podkladové materiály k jednání zastupitelstva, které pak předkládá „na stůl“ těsně před samotným jednáním a zastupitelé nemají čas na jejich prostudování.

Na odchod Tomáše Jílka okamžitě zareagoval primátor Baxa. „Byl jste tvrdým soupeřem a byl jste vždy velmi dobře připraven. Děkuji vám za spolupráci,“ konstatoval primátor Baxa. V podobném duchu zhodnotil spolupráci s Jílkem i náměstek primátora Martin Zrzavecký (ČSSD). „Ta rezignace mě moc mrzí, měl jsem ve vás velmi dobrého partnera,“ uvedl Zrzavecký.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme