Ondřej Ženíšek: Plzeň bez hazardu? Připojte se k nám.

11. 7. 2014

Při dubnovém zastupitelstvu podal zastupitelský klub TOP 09 návrh na vyhlášení referenda o zákazu hazardu na území města Plzně. Jelikož zastupitelstvo referendum neschválilo, vrhla se plzeňská TOPka do sbírání podpisů na podporu vyhlášení referenda v termínu komunálních voleb na vlastní pěst. Jaká je situace nyní, poodkrývá v rozhovoru předseda regionální organizace a kandidát na plzeňského primátora Ondřej Ženíšek.

Jak nápad začít sbírat podpisy na podporu vyhlášení referenda vůbec vznikl - proč si myslíte, že je v Plzni hazard třeba omezit?

TOP 09 se již od svého založení v Plzni trvale věnuje problematice hazardu. Třebaže se nám podařilo již v roce 2010 o tématu rozproudit diskusi, není v našem městě dosud hazard dostatečně regulován. Nyní tedy běžíme závod o skutečnou regulaci hazardu v Plzni. Po čtyřech letech, kdy jsme o toto usilovali, totiž hrozí, že hazard bude regulován pouze na oko, případně budou stávající koalicí vyhlášena bezzubá referenda a díky jejich neplatnosti či vágní formulaci bude rekordní počet hracích „beden“ v Plzni naopak na dlouho zakonzervován. Tomu chceme za každou cenu předejít.

Do kdy je nutno nasbírat potřebný počet podpisů?

Celkem je potřeba nasbírat zhruba 13,5 tisíce podpisů, a to nejpozději do prvního týdne v srpnu.

Jaká je momentálně situace, kolik podpisů již máte?

Máme více jak polovinu podpisů. S počátkem prázdnin jsme se s peticí přesunuli z centra do jednotlivých čtvrtí Plzně. Snažíme se vytvořit více dvojic, které lidi oslovují přímo na ulici tak, abychom stihli posbírat dostatek podpisů. Protože je to však nyní během prázdnin velice obtížné, uvítáme každou pomoc, ať již v podobě jednotlivého podpisu či nasbíraného celého archu.

Kde všude mohou lidé podepsat a jaké jsou podmínky?

Podepsat může každý občan starší 18 let s trvalým bydlištěm v Plzni, kterému nejsou lhostejné problémy spojené s provozem heren ve městě.

Po městě se pohybují hostesky a členové TOP 09 sbírající podpisy, ale arch je také možné si stáhnout, vytisknout a nechat podepsat, například svými známými. Formulář je k nalezení na webu http://www.referendumohazardu.cz/.
A fungujeme i na facebooku: https://www.facebook.com/referendumohazardu


Kontaktní místa, kde můžou zájemci buď přijít podepsat, či přinést vyplněný arch, jsou zde:

Kavárna Inkognito – Husova 24, Plzeň
Café Restaurant Kačaba – Prokopova 17, Plzeň
Kancelář TOP 09 Plzeňský kraj – Anglické nábřeží 1, Plzeň (10. patro)
The PUB – Pražská 1, Plzeň
Vinárna Jadran – Bezručova 9, Plzeň
OPTICZ – Františkánská 7, Plzeň
ROCK´N´WALL – sady 5. května 24
Horní restaurace Slavia - U Borského parku 21, Plzeň
Čajovna U Pekla - sady Pětatřicátníků 29, Plzeň
Polévkárna Supa Supa - náměstí Republiky 14A, Plzeň
Sportbar Husovka - Husova 28, Plzeň

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme