Na Šumavských svazích kličkovali lyžaři ve slalomu mezi politiky

21. 2. 2010
Lyžařský slalom nazvaný Zákoutími české politiky si mohli v sobotu projet lyžaři na sjezdovkách Samoty a Belveder v Železné Rudě. Lyžařské branky tam nahradily karikatury českých politiků, řekl pro Mediafax Tomáš Jílek z krajské organizace TOP 09, která akci organizovala.

"Lyžaři sjíždějí slalom mezi brankami, které mají podobu karikatur populárních českých politiků. Nechybí samozřejmě Karel Schwarzenberg, ani Jiří Paroubek, Mirek Topolánek, Vojtěch Filip, David Rath, Cyril Svoboda, Ondřej Liška, Miroslav Kalousek a řada dalších předních stálic české politické scény, záměrně jsme ovšem vynechali našeho pana prezidenta," řekl Jílek. Nejzákeřnější byl podle jeho slov hned úvod trati, kde byly branky s Rathem a Paroubkem. Naopak bezpečně do cíle navedly lyžaře branky s Kalouskem a Schwarzenbergem.

"Lidé akci přivítali s humorem, slalomem jen na svahu Samoty projelo 150 lyžařů, líbila se jim myšlenka proplétat se českou politikou. Ne všichni politici ovšem při slalomu obstáli, mnozí lyžaři dávali při projíždění brankami najevo jisté antipatie k určitým postavám, které se pak nejednou poroučely k zemi," uvedl Jílek.

Slalom si vyzkoušel také lídr TOP 09 v Plzeňském kraji Jaroslav Lobkowicz. "Lyžoval jsem naposledy v roce 1992, tak jsem měl jisté obavy, abych se nezranil, naštěstí to dobře dopadlo," uvedl Lobkowicz, který se na svah dostavil rovněž v doprovodu své manželky. "Kdyby bylo kličkování v reálné politice tak jednoduché, jako to bylo v tomto slalomu, neodkládal bych lyže ani v poslanecké sněmovně," dodal Lobkowicz.

Slalom v režii TOP 09 bude mít další zastávky 21., 27. a 28. února v lyžařských areálech Přimda, Kašperské Hory, Nezdice na Šumavě a Kubova Huť.

http://www.mediafax.cz/domaci/2998406-Na-Sumavskych-svazich-klickovali-lyzari-ve-slalomu-mezi-politiky [cit. 21.2.2010]

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme