Luděk Niedermayer navštívil Plzeň

1. 4. 2014

Lídr kandidátky TOP 09 do Evropského parlamentu Luděk Niedermayer dnes přijel do Plzně na přátelské setkání a debatu se členy krajského výboru TOP 09.

Mezi hlavní témata, o kterých dlouholetý viceguvernér ČNB hovořil, patřily především otázky týkající se ekonomiky a hospodářské prosperity, ale také zahraniční vztahy a bezpečnostní politika.

Lídr kandidátky zdůraznil, že program TOP 09 do evropských voleb je založen na přesvědčení, že Česká republika je nedělitelnou součástí Evropské unie. TOP 09 se proto spolu se svými partnery chce podílet na řešení aktuálních společných výzev. Luděk Niedermayer jako mezinárodně uznávaná autorita v oblasti ekonomie a kapitálových trhů hovořil také o otázkách spojených s přijetím Eura či o současném vztahu Evropy k Rusku a případných ekonomických sankcích. "Rusko ukázalo, že pro Západ nemůže být spolehlivým politickým ani obchodním partnerem. A Kremlem zvolená cesta může tamní ekonomiku zle poškodit, " říká Luděk Niedermayer.

Bývalý viceguvernér ČNB také vyjádřil obavy ohledně plánovaných kroků vlády jako např. zrušení poplatků za pobyt v nemocnicích, přislíbená nižší sazba DPH či zvýšení přídavků na děti. "Tyto plánované kroky mohou vystoupat až řádu desítek miliard ročně. Zdroje na ně zjevně dnes nejsou a politika honby za korunami z ministerstva financí, jakkoliv může být v mnoha aspektech na první pohled sympatická, tento problém zdaleka neřeší. Jediné, co může státní kasu zachránit, je růstem ekonomiky podpořený růst příjmů, " řekl Luděk Niedermayer.

Lídr kandidátky také zdůraznil, že v případě svého zvolení do Evropského parlamentu se nehodlá stěhovat do Bruselu. ,,Budu i s rodinou nadále doma tady v České republice," dodává Luděk Niedermayer.

 

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme