Koalice ODS a TOP 09 zahájila kampaň. Do služby pro kraj nasazuje odborníky

27. 6. 2024

Vyhlášením voleb byla oficiálně zahájena kampaň před podzimními krajskými volbami. Koalice ODS a TOP 09 se zaměří na důležitá témata, rozvoj regionu i vyrovnané a proinvestiční hospodaření. Na kandidátce jsou proto zastoupeni odborníci z různých sektorů.

Lídrem krajské kandidátky je krajský radní Ladislav Valtr a v předních pozicích ho doplňují již zkušení krajští zastupitelé Petra Šimečková, Magda Křivanová z ODS a v první desítce Michal Sláma s Jiřím Skalickým z TOP 09. 

„Při skládání kandidátky jsme kladli důraz na to, abychom na ní měli zastoupeny odborníky z oblastí, které jsou pro rozvoj Pardubického kraje důležité. Ať už se jedná o dopravu, zdravotnictví, školství, regionální rozvoj, kulturu, evropské fondy nebo digitalizaci. Silná je celá naše „sestava“, od předních míst přes zálohu po poslední místa. Chceme kraj posouvat ve všech oblastech, a to jak místně, tak oborově,“ sdělil lídr koalice Ladislav Valtr.

"Stranické orgány obou koaličních stran už před časem schválily společnou kandidátní listinu ODS a TOP 09. Pokračování spolupráce získalo silnou podporu v členské základně TOP 09 i ODS, pro koalici bylo také všech 8 současných krajských zastupitelů. Spojení funguje programově i lidsky a daří se nám plnit naše programové cíle. Chceme proto i nadále ve spolupráci pokračovat,” shrnul lídr za TOP 09 Michal Sláma.

Programové prohlášení pro komplexní rozvoj regionu bude zveřejňováno postupně během letních prázdnin. „Zaměříme se na lepší koordinaci a další posílení investic do silniční dopravní sítě, dále na stabilizaci zdravotnického personálu a pokračování v modernizaci nemocniční sítě. Vzhledem k demografické křivce potřebujeme upravit vzdělávací obory na středních školách a nesmíme zapomenout ani na sociální oblast a podporu potřebných.

ODS společně s TOP 09 kandidují pod svými stranickými značkami. „I v této době, ve spojitosti s vnímáním sice ozdravných, ale nepopulárních a často bolavých opatření v republikové úrovni, chceme držet pomyslnou vlajku a značku. Skutečnou politickou příslušnost tedy nijak na oko v názvu nepřevlékáme ani neschováváme,“ uzavřel Valtr.

Záznam tiskové konference:

Kontakty:

Ondřej Müller: ondrej.muller@top09.cz, 604229303

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Osobnosti: Michal Sláma
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme