Liberec jako česká Sillicon Valley, to je vize SPOLU pro krajské volby 2024

26. 6. 2024

Koalice SPOLU kandiduje do krajských voleb poprvé a voličům Libereckého kraje představila padesátku kandidátů, kteří vidí budoucnost svého kraje v technologickém pokroku. Tým 34 kandidátů ODS, 8 členů TOP 09 a 8 zástupců KDU-ČSL vede náměstek ministra průmyslu a obchodu a bývalý europoslanec za ODS Edvard Kožušník.

„Liberecký kraj stojí na prahu technologické budoucnosti, kde čistá energie a moderní vědní disciplíny mohou přinést nové příležitosti pro naše firmy a tím vybudovat více pracovních míst. Celý region má potenciál stát se centrem inovací mezinárodního významu. Nesmíme ale zaspat tuto příležitost a nechat si ji utéct do jiných evropských zemí,“ komentuje lídr kandidátky SPOLU.

Běh i sport jako takový je pro Edvarda Kožušníka a další členy kandidátky osobní téma. Kromě trenéra běhu v čele kandidují na třetím místě mezinárodní baseballový rozhodčí Vladimír Richter (ODS) a na šestém místě trenér baseballové mládeže Petr Roubíček (ODS).

Sportovní duch se bude prolínat také předvolební kampaní, pro kterou chtějí kandidáti SPOLU využít i letní měsíce. „Léto pro nás totiž není obdobím klidu, ale příležitostí, kterou pro náš kraj nehodláme promarnit.” Dodává dvojka na kandidátce a radní Libereckého kraje za ODS Vladimír Richter.

Ambicí SPOLU je nabídnout alternativu těm voličům, kteří ocení viditelnou snahu domluvit se na společném postupu - strany SPOLU kandidují do kraje společně poprvé. “SPOLU je v krajských volbách zárukou, že hlasy voličů středopravých stran nepropadnou, jak se to stalo před 4 lety. Je to jednoduše dobrá volba,” říká Jiří Klápště z TOP 09

Kandidátní listina SPOLU se může pyšnit i na české poměry silným zastoupením žen, v čele s nejmladší kandidátkou, studentkou Tinou Honsejkovou (20 let), která kandiduje ze 4. místa za ODS. První pětku kandidátů pak uzavírá členka KDU-ČSL Daniela Šebestová, zubní lékařka a zastupitelka města Tanvald. “Na kandidátce máme 14 dalších dam, které tak tvoří 32% zastoupení žen z celkové listiny,” vysvětluje Daniela Šebestová.

Nehledě na věk, pohlaví či sportovní zájmy je kandidátka SPOLU bohatá i profesně a akademicky. Mezi 72 % vysokoškolsky vzdělanými zástupci politických stran najdeme učitele, ředitele škol, firem či charitativních organizací, lékařský personál, starosty, místostarosty nebo primátora Jablonce nad Nisou.

Hlavní motiv liberecké kandidátky SPOLU – technologický rozvoj – má na listině samozřejmě také zastoupení, a to ze všech tří koaličních stran. Najdeme zde vedoucího vývojového oddělení, jednatele stavební firmy, ředitele autorizované laboratoře a v neposlední řadě lídra kandidátky, který se ve své práci aktivně zaměřuje na podporu technologických firem a jejich propojení s veřejnou správou.

Zadavatel/zpracovatel: SPOLU - ODS, TOP 09, KDU-ČSL