Zastupitelé rozdělili výtěžek z hazardu

22. 10. 2012 | 10:00

O 40 milionů korun se navýšil městský rozpočet díky novele zákona o loteriích a hazardu, která platí od letošního ledna. Část peněz rozdělili zastupitelé na svém posledním jednání. Úprava legislativy ale přinesla i další změny. Kvůli nim se například dostaly do problémů některé organizace, které dříve podporovali samotní provozovatelé heren. Vedení města proto rozhodlo o tom, že velkou část příjmů z hazardu použije na jejich podporu. Část výtěžku z hazardu už byla mezi aktuálně nejpotřebnější organizace rozdělena před koncem minulého roku. Nyní zastupitelé rozdělili zbylých 26 milionů korun, které letos ještě město očekává, a to na ta místa, kam dříve proudila podpora od jednotlivých provozovatelů.
Konkrétně rozdělili stávající přebytek 26 milionů korun takto: sport – 19 milionů, kultura, volný čas dětí a mládeže – 3,5 milionu, sociální oblast – 2 miliony a prevence kriminality 1,5 milionu korun.
„V letošním roce jsme prioritně vykrývali potřeby sportovních klubů, které byly na příspěvcích z hazardu závislé. Příští rok už však se zvýhodněním těchto klubů nepočítáme. Prostředky budou přerozděleny podle nově vytvořených pravidel,“ upřesnil první náměstek primátora města Olomouce Ivo Vlach. Návrhem pravidel pro nové systémové rozdělení výtěžku se nyní zabývá speciální pracovní skupina, kterou ustavilo zastupitelstvo. Letos však nelze z časových důvodů nově připravovaný systém aplikovat.

Radniční listy města Olomouc | 22.10.2012 | Rubrika: Aktuality | Strana: 7 | Autor: (red) | Téma: Olomoucký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme