Střední školy v Olomouci přešly na on-line výuku

Střední školy v Olomouci přešly na on-line výuku. V Litovli se neučí

18. 9. 2024

Střední odborná škola Litovel a tamní Gymnázium Jana Opletala vyhlásily na pondělí a úterý ředitelské volno. Gymnázium bude uzavřeno také ve středu, o způsobu výuky v dalších dnech se rozhodne podle vývoje povodňové situace.

Olomoucko

Z preventivních důvodů přecházejí na on-line výuku také některé olomoucké střední školy.

Například na Slovanském gymnáziu, jehož budovy stojí blízko řeky, už probíhá výuka distanční formou.

„Po zkušenostech z povodní v roce 1997 bylo s předstihem vystěhováno vybavení z přízemních prostor v Pasteurově ulici do prvního patra. Studenti se budou v pondělí a úterý učit na dálku,“ sdělil krajský radní pro školství Aleš Jakubec.

Kvůli možnému zvýšení hladiny spodní vody se pro stejný krok rozhodla také Střední průmyslová škola strojnická na třídě 17. listopadu, opatření zatím platí do středy 18. září.

V průběhu pondělí se přidaly další olomoucké střední školy.

„Aktuálně se bude zavírat střední škola profesora Vejdovského na Gorazdově náměstí. Ke stejnému kroku přistoupila také Střední zemědělská škola a nyní se řeší ještě Střední škola logistiky a chemie, pravděpodobně také přejdou na distanční výuku. Ve všech případech je to z preventivních důvodů,“ popsal Aleš Jakubec s tím, že výuka je přerušena také na Střední řezbářské škole v Tovačově.

Autor: Magda Vránová
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme