Radnice představí nový plán sociálních služeb

31. 10. 2012 | 13:00

Vytvořit fungující síť sociálních služeb na území města Olomouce, která reflektuje potřeby jeho občanů, je cílem plánu, na kterém se podíleli odborníci z řad poskytovatelů sociálních služeb, ale také laická veřejnost, uživatelé, klienti sociálních služeb a také zástupci města.
„Na komunitní plánování má návaznost také finanční podpora z prostředků statutárního města Olomouce v oblasti sociálních služeb. Nejde jen služby naplánovat, ale je potřeba se podílet na jejich provozu, a to minimálně formou poskytnutí podpory,“ uvedla náměstkyně primátora Eva Machová, která se společně se zastupiteli Petrem Michálkem a Milanem Langerem na jeho tvorbě podílela. Díky projektu byl vytvořen také elektronický katalog poskytovatelů sociálních služeb. Ten bude stejně jako celý nový komunitní plán sociálních služeb města Olomouce představen na veřejné prezentaci, která proběhne 21. listopadu od 10 do 12 hodin v přednáškovém sále zastupitelstva na adrese Hynaisova 10, Olomouc. Prezentace je určena především pro širokou veřejnost, nejen pro odborníky z oblasti sociálních služeb.
III. komunitní plán sociálních služeb města Olomouce vznikl v rámci projektu Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci.
Více informací o průběhu akce získáte na webových stránkách www.olomouc.eu/kpss/ nebo u manažerky projektu Marie Švejnohové, tel.: 585 562 109, 602 327 544

Radniční listy města Olomouc | 22.10.2012 | Rubrika: Občanská společnost | Strana: 27 | Autor: (red) | Téma: Olomoucký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme