Olomouc vedle nového úřadu práce plánuje domov seniorů

6. 9. 2012 | 00:00

OLOMOUC Hned u nového olomouckého úřadu práce na Tabulovém vrchu postavit ještě domov pro šedesát seniorů. To je idea, kterou se nyní zabývá vedení Olomouce. Město má šanci získat od státu část tamních pozemků u Hněvotínské ulice. Zvažuje proto, co všechno by tu šlo vybudovat.
„O potřebě rozšíření kapacit zařízení, jež pomáhají seniorům, se diskutuje už dlouhodobě. Kdybychom tedy tyto pozemky získali, chceme být připraveni na to, že bychom v této lokalitě jeden dům pro seniory vybudovali,“ přibližuje olomoucký primátor Martin Novotný.

Zázemí tam najdou také děti

Město se tak během jednoho či dvou let pokusí od státu získat část pozemku na olomouckém Tabulovém vrchu. Po rozhodnutí vládní dislokační komise zde bude od roku 2015 stát navzdory výhradám místních nový úřad práce.
Ten ale celou parcelu u ulic Mošnerova, Hněvotínská, Profesora Fuky a Jana Zrzavého nezabere. „Přemýšlíme tam i o jiných funkcích, jako je například dům s pečovatelskou službou, zázemí na hraní pro děti či mateřská škola,“ doplnil Novotný. V úvahách o domově seniorů je však vedení Olomouce nejdál. Radní již měli tento týden na stole první nástřel studie o této stavbě a schválili její dopracování.
Jasný je tak už v tuto chvíli počet pokojů. V novém olomouckém domě důchodců by jich mělo být padesát. „Z toho čtyřicet jednolůžkových a deset dvojlůžkových pro manželské páry,“ upřesňuje náměstkyně primátora Eva Machová. „Chtěli bychom zde využít i případného sousedství s fakultní nemocnicí. Ta by mohla zajistit stravování, prádelnu či další služby. Pokud by z této lokality nakonec sešlo, budeme hledat pro domov seniorů další místo.“

Mladá fronta DNES | 6.9.2012 | Rubrika: Kraj Olomoucký | Strana: 2 | Autor: (mip) | Téma: Olomoucký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme