Olomouc: Senioři mají v létě plno vyžití

Až dokonce prázdnin mohou senioři v Olomouci vyzkoušet spoustu sportovních i výtvarných aktivit.

17. 7. 2012 | 10:00

Letošní rok je totiž Evropských rokem aktivního stárnutí, a proto Unie nestátních neziskových organizací a Europe Direct připravily pro seniory širokou nabídku možností, jak trávit volný čas.

Akci s názvem Senioři bez hranic  ve Smetanových sadech zahájila náměstkyně primátora Eva Machová. „Jasným faktem je, že naše populace neustále stárne, a to je také jeden z důvodů, proč se snažíme podporovat aktivity, které jsou určené právě našim starším spoluobčanům. Neziskové organizace připravily na léto velmi zajímavou nabídku pro seniory sportovně založené i ty méně pohyblivé, například v podobě výtvarných kurzů. Věřím, že si v této nabídce každý najde to své,“ řekla při zahájení v altánku u fontány v Rudolfově aleji náměstkyně Machová.

Jedenáct neziskových organizací představilo ve Smetanových sadech přes třicet aktivit, které si mohou senioři zdarma vyzkoušet a v případě zájmu od září v kurzech pokračovat dál. V nabídce je například in-line bruslení, taneční kurzy, pétanque, kurzy jógy, moderního cvičení nebo populární nordic walking. Pro ty, co mají raději klidnější zábavu, jsou připravené i aranžérské či výtvarné kurzy, například malování na hedvábí nebo keramika. Všechny aktivity jsou zdarma, jen ve výtvarných kurzech platí jejich účastníci za spotřebovaný materiál. V nabídce jsou i vlastivědné a přírodovědné vycházky po Olomouci a okolí.

Kdo se nemohl nebo nestihl přijít podívat na  zahájení a chtěl by se do kurzů přihlásit, najde potřebné informace na webu www.olomouc.eu/seniori-bez-hranic nebo na letáčcích, které jsou k dispozici v  informačním centru v podloubí radnice na Horním náměstí.

prvnizpravy.cz | 16.7.2012 | Rubrika: z regionů | Strana: 0 | Téma: Olomoucký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme