Olomouc: Na prevenci kriminality 1,2 milionu

24. 3. 2012 | 15:00

Celkem 1,2 milionu korun rozdělilo Zastupitelstvo města Olomouce mezi žadatele o  příspěvky v Programu prevence kriminality pro rok 2012.

Dotační program umožňuje získat finanční podporu nositelům projektů v oblasti prevence kriminality, sociální patologie a specifické primární prevence. Z celkem 28 přihlášených projektů uspělo 24.

Program prevence kriminality pro letošní rok tedy nyní obsahuje 24 projektů, z nichž 11 náleží do oblasti vzdělávání, prevence a poradenství, 2 jsou z oblasti situační prevence a dalších 11 projektů z oblasti sociální prevence, tzn. práce s rizikovými skupinami.

„Program prevence kriminality je nesmírně důležitou věcí, ačkoli se možná na první pohled může zdát dost abstraktní. Jeho cílem je totiž předcházet vzniku kriminality a pružně reagovat na takové aktuální problémy, které mohou být minimalizovány díky včasným preventivním aktivitám. Věřím, že právě díky takovým projektům, které Program podporuje, se daří dosahovat nejen v Olomouci, ale v celé České republice poklesu kriminality v posledním období,“ vysvětluje náměstkyně primátora města Olomouce Eva Machová.

prvnizpravy.cz | 24.3.2012 | Rubrika: z regionů | Strana: 0 | Téma: Olomoucký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme