Olomouc dostane nový domov pro 120 seniory

12. 3. 2014

OLOMOUC V Olomouci včera začala stavba domova pro seniory, který v městské části Slavonín nabídne placené ubytování až 120 lidem. Projekt za zhruba 100 milionů korun by měl být dokončen za rok.
Nové sociální zařízení s jednoa dvoulůžkovými pokoji seniorům nabídne nepřetržitou zdravotnickou a ošetřovatelskou péči, moderní terapeutické metody a rehabilitaci. Podpořila ho radnice, která investorovi nabídla k prodeji a pronájmu pozemky z majetku města.
„Pro stavbu domova na zelené louce jsme vybrali parcely v běžné bytové zástavbě s dobrou dopravní dostupností,“ řekl primátor Martin Major. V regionu se díky tomuto projektu zvýší kapacita sociálních zařízení pro seniory, po jejichž službách je stále větší poptávka. „Zařízení, které by poskytovalo trvalou péči starším občanům, město již delší dobu postrádá. Jsme si přitom vědomi toho, jak důležitou pomoc a péči dokáže domov zajistit seniorům, kteří jsou imobilní nebo se závažnými komplikacemi, a také těm, o něž z různých důvodů nemohou pečovat jejich rodiny,“ uvedla náměstkyně primátora Eva Machová.
Přímo v Olomouci je nyní jen jeden domov pro seniory. Zařízení Pohoda Chválkovice, které provozuje Olomoucký kraj, má 218 lůžek a čekací dobu dva až tři roky.

Mladá fronta DNES | 12.3.2014 | Rubrika: Kraj Olomoucký | Strana: 3 | Autor: (ČTK) | Téma: Olomoucký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme