Noční šichta ve sněmovně? Některým poslancům pomáhá čokoláda

4. 11. 2011 | 10:00

Olomoucký kraj – Hrozny, energetické nápoje a čokoláda. Nejen to nechybí v  jídelníčku v těchto dnech poslancům z Olomouckého kraje. Společně se svými kolegy tráví hodiny v Poslanecké sněmovně nad prosazením či blokováním vládních reforem.
„Ty noční už jsou sice únavné, ale co se dá dělat. Vydržíme to, jsme tady proto, abychom pracovali. Snažíme se přijetí zákonů co nejvíce oddálit, takže tady budeme i celý nadcházející víkend,“ řekl poslanec Josef Nekl (KSČM).
Tomu prý pomáhají zahnat únavu hrozny a čokoláda. „Včera jsme skončili ve čtyři ráno, což je samozřejmě lepší než v sedm. Většinou se převezeme, dáme do pucu, a tak hodinku si zdřímneme. Pak pokračujeme dál v  jednání,“ vylíčil.
Přerovský poslanec Zdeněk Boháč (ODS) si v noci ze středy na čtvrtek zdříml asi dvě hodiny. „Jsem pořád ještě junák. Spánkový deficit je sice znát, ale bez problémů na jednání přemýšlím. Je to sice nezvyklý a nestandardní postup k prosazení cílů v parlamentní demokracii, ale když má člověk vůli, nemá s tím problém,“ komentoval nepřetržitá noční jednání ve sněmovně Boháč. Spacák prý zatím nepotřeboval. „Bydlím asi dvě stě metrů od sněmovny, takže jsem se ráno vyspal asi dvě hodiny. Několik dní se to dá vydržet, ale dlouhodobě by to asi bylo těžší, “ dodal.
Olomoucký poslanec za TOP 09 Bořivoj Šarapatka má za sebou tento týden již tři noční směny. „V pondělí ráno jsem se totiž vrátil z pracovní cesty v Kyrgyzstánu, kde se konaly prezidentské volby,“ řekl Šarapatka. „Obstrukční projevy opozičních poslanců ve sněmovně mě zatím nadměrně neunavují, takže neřeším větší přísun kávy ani energetických nápojů,“ pousmál se.
„Spíš mi vadí stále se opakující informace o zákonech vrácených Senátem. Obstrukční jednání a prezentace jednotlivých opozičních poslanců v případě státního rozpočtu upozorňovaly spíše na detaily a nezaměřovaly se na širší rámec zákona, kterým bychom se v Poslanecké sněmovně měli zabývat,“ dodal.
I přes nemoc je v Poslanecké sněmovně Jitka Chalánková z TOP 09. „Ačkoliv mám chřipku, a o to víc je to pro mě náročné, tak ve sněmovně pořád zůstávám.“

Olomoucký deník | 4.11.2011 | Rubrika: Olomoucko | Strana: 2 | Autor: (red)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme