Noční klid začne o hodinu později

21. 4. 2012 | 16:00

Mohelnice – Majitelé restauračních předzahrádek v Mohelnici mohou od května do září prodloužit jejich večerní provoz o hodinu. Umožňuje jim to nová vyhláška města.

Zatímco dosud museli zavřít v deset večer a před sobotou, nedělí či svátkem o půlnoci, teď se doba prodloužila na jedenáctou hodinu, respektive na jednu hodinu po půlnoci.
„S návrhem jsem přišel s cílem podpořit turistický ruch a místní podnikatele,“ komentoval změnu místostarosta Antonín Navrátil.
Stanovená doba platí i pro různé zábavy, koncerty, diskotéky a sportovní akce pořádané mimo budovy k tomu určené. Rada ovšem může udělit výjimku – jednou z nich bývá například festival Mohelnický dostavník.
„Myslím si, že město udělalo rozumný krok. Často jsme museli vyhánět hosty, když byla zábava v plném proudu. Věřím, že i ta hodina nám dopomůže k lepším tržbám. Na druhou stranu čekám, že si na hluk budou stěžovat lidé, kteří bydlí v centru města a blízko u restaurací. Vše přináší plusy a mínusy. Musím za tento krok radnici poděkovat,“ okomentoval novou vyhlášku provozovatel jedné z mohelnických restaurací.
Zatímco noční klid se posunul dál do noci, pravidla pro používání sekaček, pil, cirkulárek a dalších hlučných přístrojů zůstala stejná: nesmí se používat o nedělích a svátcích mezi polednem a šestou hodinou odpolední.

Šumperský a jesenický deník | 21.4.2012 | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | Autor: (ris) | Téma: Olomoucký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme