Mladí zastupitelé navštívili Prahu

5. 6. 2014

Zastupitelstvo dětí a mládeže města Prostějova pozvala poslankyně Jitka Chalánková do svého působiště v Praze. Mladí prostějovští zastupitelé s sebou přibrali početnou skupinku ze základní školy ve Ptení a vyrazili nasávat nové informace o chodu poslanecké sněmovny.

Samotná prohlídka ve sněmovně se protáhla, neboť se mladí Prostějované a Pteňané účastnili jako diváci zasedání rozpočtového výboru. Po odchodu z galerie pro občany pak přijali pozvání paní poslankyně do prostor jejich klubu k besedě.

„My jsme touto akcí zabili více much jednou ranou. Prováděcí předpisy školské legislativy vyžadují po školách výchovu ke klíčovým kompetencím. Našim výletem jsme tak zabrousili do zeměpisu, dějepisu, ale také občanské výchovy. Setkání s paní poslankyní se mým žákům líbilo, bylo takové uvolněné a neškrobené. Třešinkou na dortu pak bylo sledování jednání rozpočtového výboru takříkajíc naživo, mohli jsme tak zjistit, že politika není žádná suchá teorie, ale velmi čilá praxe,“ pochvaloval si akci ředitel ZŠ ve Ptení Pavel Kovář.

http://www.iprostejov.cz/cz/p/mladi-zastupitele-navstivili-prahu/

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme