Město odstraňuje bariéry. Vysloužilo si ocenění

26. 3. 2012 | 10:00

Ocenění Mosty 2011 pro statutární město Olomouc za dlouhodobé a systematické odstraňování bariér pro osoby se zdravotním postižením převzala v polovině března náměstkyně primátora Eva Machová. Uznání a nominace na Výroční cenu Mosty 2011 putovala do Olomouce díky projektu Bezbariérová Olomouc, který se zde daří naplňovat již přes deset let.
„Tato nominace je oceněním práce a poděkováním pro mnoho lidí. Už od roku 2001 se snažíme v našem městě postupně nacházet co nejefektivnější způsoby, jak zlepšit podmínky života osob se zdravotním postižením. Každého takového ocenění si samozřejmě moc vážíme a jsme velmi rádi, že je naše práce nejen vidět, ale hlavně že mnoha lidem pomáhá. A nejde jen o stavební úpravy chodníků, přechodů, inteligentní zastávky, ale také haptické modely památek, průvodcovské služby a mnoho dalšího,“ řekla náměstkyně Machová. Úspěch v soutěži je pro Olomouc o to cennější, že nominace vzešla od mimoolomouckého navrhovatele. „To je pro nás další krásný důkaz, že tato práce má opravdu smysl,“ dodala náměstkyně.
Z Prahy přivezl další ocenění i Miroslav Výmola z katedrály sv. Václava. Zvláštní cenu převzal za projekt zpřístupnění chrámu pro nevidomé. „Jsem z toho nadšený! Už samotná nominace mě překvapila, protože jsme se ocitli ve společnosti takových osobností, které se tam dostaly za celoživotní práci a přínos. Proto jsem cenu př?al s velkou pokorou,“ uvedl Miroslav Výmola.

Radniční listy města Olomouc | 26.3.2012 | Rubrika: aktuality | Strana: 5 | Autor: (jau) | Téma: Olomoucký kraj


Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme