Investice Olomouckého kraje

23. 10. 2012

Olomoucká radnice investuje zhruba sedm milionů korun do opravy starých semaforů na frekventované křižovatce u hodolanského divadla. Díky modernizaci signalizačního zařízení by se měla zvýšit její průjezdnost. Uvedl náměstek primátora Ivo VlachTOP 09.

Ivo VLACH, náměstek primátora
--------------------
V průběhu příštího roku, předpokládáme spíš v první polovině, provedeme komplexní rekonstrukci signalizačního zařízení, světelného, s tím, že doplníme to signalizační zařízení o detekční systém ve vozovce, abychom zvýšili průjezdnost té křižovatky ve stávajícím stavebně-technickém řešení, tak, aby se usnadnil ten průjezd tou křižovatkou, aby se tam netvořili fronty.

Radim ŠVÁB, moderátor
--------------------
S pomocí evropských dotací budou v Olomouckém a Zlínském kraji financovány další projekty v hodnotě bezmála 600 milionů korun. Peníze podpoří například cestovní ruch na Jesenicku či Luhačovicku. Dále budou mimo jiné rozšířeny výstavní plochy v Muzeu Litovel a v Tovačově obnoví v příštím a přespříštím roce Spanilou věž místního zámku. Ta bude po dobu rekonstrukce pro veřejnost uzavřena. Potvrdil tamní starosta Leon Bouchal.

Leon BOUCHAL, starosta Tovačova
--------------------
Při těch opravách by mělo dojít k očištění pláště věže, pravděpodobně dojde k /nesrozumitelné/ nějakých lokálních trhlin. Se tam zvažuje ještě, že bychom tubus věže opatřili ochranným nátěrem. Co se týče interiéru, určitě dojde k opravě všech věžných komnat, podlah, opravu omítek. Měli by se zrealizovat také nové rozvody energie elektrické a takový největší zásah asi v interiéru je rekonstrukce schodiště do vyhlídkového ochozu a rekonstrukce celého vyhlídkového ochozu věže.

ČRo Olomouc | 23.10.2012 | 17:00 | Pořad: Události regionu | Téma: Olomoucký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme