Hřiště v Hranicích se na čtyři měsíce změní v ledovou plochu

24. 11. 2011 | 09:00

Hranice – Už dlouhou dobu se v Hranicích řeší absence společné ledové plochy, kterou by vyznavači veřejného bruslení či hokeje během zimních měsíců využívali. Představitelé města tento sezonní problém letos vyřešili pronájmem plochy víceúčelového hřiště tenisovému klubu TJ Slovan Teplice nad Bečvou.
Zamýšlený projekt schválila na svém zasedání rada města. „Smlouva byla uzavřena devátého listopadu. Výpůjčka platí od prvního prosince a končí jednatřicátého března,“ řekl vedoucí odboru školství Vojtěch Bušina. Městu prý z této dohody žádné velké výhody neplynou. Slovan totiž dočasně získal tuto plochu bezplatně. „Právní výhodyvtomnevidím. Pozitivníale je, že tady bude ledová plocha a že ji někdo bude provozovat,“ dodal Bušina.
Tenisový oddíl se touto dohodou zavazuje k  tomu, že na své náklady bude provádět běžné úpravy a údržbu hřiště a ze svých zdrojů bude také hradit veškerý provoz. V případě, že se dohodnuté podmínky smlouvy plnit nebudou, zaplatí Slovan městu pokutu tisíc korun.
Předseda TJ Sokol Teplice nad Bečvou Karel Hübl (VV) uvedl, že provozní hodiny víceúčelového hřiště zatím nejsou pevně stanoveny. „Pokud bude o tento projekt zájem, provoz může trvat až osm hodin denně,“ konstatoval.

Hřiště v Hranicích se na čtyři měsíce změní v ledovou plochu

Zatím jde ale jen o odhad. „Vše ukáže až čas. Od zájmu veřejnosti se bude odvíjet všechno další,“ řekl nový člen městské rady. Zaledněná plocha by měla prioritně sloužit zejména jako obdoba veřejného bruslení na zimních stadionech. Na led však zřejmě budou moci vstoupit i hokejisté, podleHüblase ale uvažujespíš o mládeži než o dospělém hokeji. Na provoz tohoto projektu bude podle něj vyčleněn člověk, který se provozu hřiště bude věnovat.
Provoz a údržba hřiště však nebude zadarmo. Tenisový klub Slovan Teplice nad Bečvou proto počítá také s poplatkem za vstup na plochu. „Chtěli bychom tímto alespoň pokrýt náklady, které do toho vložíme. Mělo by to tedy být ekonomicky únosné,“ řekl dále Hübl.
O vzniku provozované ledové plochy se v Hranicích mluví od začátku října, kdy její absenci připomněl lídr strany Hranice 2000 Vladimír Juračka na veřejném jednání o Programu rozvoje města na roky 2012–2020. Podle Vojtěcha Bušiny současný Program rozvoje města Hranic zahrnuje případnou výstavbu zimního stadionu.
Vyznavači umělého ledového povrchu tak zatím budou muset i nadále do nejbližších měst se zimním stadionem. Hranice však mají se zaledňováním plochy své zkušenosti. V minulosti se zaledňovalo hřiště v Jaselské ulici, ledová plocha existovala takéna tenisových kurtech u třídy Generála Svobody. Při silných mrazech lidé využívali také bruslení na řece Bečvě.

Přerovský a hranický deník | 24.11.2011 | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | Autor: PAVEL MAŠLAŇ

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme