Na setkání se zástupci města dorazili jen dva zastupitelé

15. 1. 2014

Osmatřicet karlovarských zastupitelů dostalo do své e-mailové schránky pozvání do Thermalu na setkání prezidenta s osobnostmi Karlových Varů a zástupci místních institucí. V pondělí večer přišlo jen čtyřčlenné vedení města v čele s primátorem Petrem Kulhánkem (KOA) a další dva zastupitelé. Ti zbylí většinou říkali, že Miloš Zeman není jejich prezident a že jej nevolili. Anebo měli jiný důvod. Opozičním zastupitelům Jaroslavu Fujdiarovi a Otmaru Homolkovi (O co jim jde?!) vadila opoziční smlouva, kterou před lety uzavřel expremiér Zeman s Václavem Klausem. "Mohlo tak začít rozkrádání státu. Ale kdyby chtěl magistrát pozvat dalajlámu, tak určitě přijdeme," slíbil Jaroslav Fujdiar.

Radnímu Romanu Malečkovi (TOP 09) stačilo, když viděl minulou neděli Miloše Zemana v televizi. A druhý den radního Malečka dorazila prezidentova narážka na Karla Schwarzenberga, že "do mrtvol se nekope". "Když hlava státu říká, že je prezidentem pro spodních deset milionů, tak já jsem ten miliontýprvní v řadě," vysvětlil Roman Maleček, který byl v době setkání v práci.

Čest zastupitelů zachraňoval Vladimír Král (KOA) a Tomáš Hybner (NS - LEV 21). "Jako levicový volič jsem Miloše Zemana volil, takže jsem se na něj přišel podívat. Zaujala mne diskuse o vízové povinnosti, která nás v kraji trápí. Na účasti zastupitelů bylo vidět, že je nezajímá dění ve městě, natož velká politika," míní Tomáš Hybner. Mrzelo jej, že v Thermalu mimo něj nebyl nikdo z levice. Ani jednoho zástupce neměla ČSSD a komunisté. Někteří z nich ale besedovali s prezidentem na kraji.        

Mladá fronta DNES - karlovarský kraj, str. 1

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme